Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

STANLEY Multiverktøy

Det oscillerende multiverktøyet ble utviklet på 60-tallet av det tyske selskapet Fein. I begynnelsen brukte man hovedsakelig multiverktøyet innen helsevesenet for å ta bort gips på en rask, sikker og effektiv måte, men etter hvert fant man ut at det fantes flere bruksområder enn dette. På 80-tallet begynte man å bruke verktøyet i bilindustrien, og snart ble det moderne multiverktøyet født.Les mer
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
3 produkter
  • 1
Relaterte artikler:
Det oscillerende multiverktøyet ble utviklet på 60-tallet av det tyske selskapet Fein. I begynnelsen brukte man hovedsakelig multiverktøyet innen helsevesenet for å ta bort gips på en rask, sikker og effektiv måte, men etter hvert fant man ut at det fantes flere bruksområder enn dette. På 80-tallet begynte man å bruke verktøyet i bilindustrien, og snart ble det moderne multiverktøyet født.

Hva er et multiverktøy?
Et multiverktøy er et lite håndholdt verktøy som kombinerer flere foldede individuelle verktøy i ett håndtak. Det finnes flere ulike multiverktøy, men det som alle multiverktøy har til felles er at de vrir et sagblad eller et verktøy fram og tilbake med en liten bevegelse i høy hastighet (oscillasjon). Et multiverktøy er ofte langt og smalt og kommer til der andre verktøy ikke når til. En stor fordel med multiverktøy er at du kan bytte på mellom ulike tilbehør. Med det rette tilbehøret kan du bruke multiverktøyet til å slipe, polere, skjære hull, frese eller kappe.

5 Ting å tenke på når du velger multiverktøy

Oscillasjoner per minutt
Multiverktøyets hastighet angis i antall oscillasjoner per minutt. Vanligvis har verktøyet en justerbar hastighet i et spann mellom ca. 5000 og 20 000 oscillasjoner per minutt. Ulike materialer og ulike verktøy krever ulike hastigheter. Så jo større spannet er, jo bedre er det.

Oscillasjonsvinkelen
Det er ikke bare hastigheten som er viktig, men også hvor lang bladet beveger seg fram og tilbake. Dette kalles oscillasjonsvinkel og vinkelamplitud. Vanligvis er vinkelen et sted mellom 1,5 og 3 grader. En skjevere vinkel innebærer større presisjon, mens en videre vinkel innebærer mer kraft og raskere kapping.

Batteristyrken
De fleste multiverktøy går på batteri. Batteriene er oftest 12 eller 18 volt, og jo høyere volltall batteriet har desto mer kraft har den.

Verktøyholderen
En stor fordel med multiverktøy er at du kan bytte mellom ulike tilbehør. Hvor lett det er å bytte tilbehøret kommer helt an på hva slags modell det er. Noen kan byttes med et enkelt knappetrykk, andre må ta bruk av en sekskantnøkkel. Et populær feste som mange multiverktøy er kompatible med heter Starlock, og kan brukes på alle verktøy med 12-punktfeste. Starlock finnes i tre ulike varianter: Starlock, Starlock Plus og Starlock Max for de mest utfordrende bladene.

Tilbehøret
Når du kjøper et multiverktøy for du som regel ulike tilbehør i form av sagblad, slipeskiver og slipepapir. En pakke med de vanligste tilbehørene kan være til stor hjelp om du vil bruke multiverktøyet når behovet dykker opp. Hvis du derimot kjøper multiverktøyet til spesifikke arbeid, kan det være smartere å kjøpe et verktøy med få tilbehør og komplimentere med de delene du behøver.

Vibrasjonsdempingen
En annen ting å ta hensyn til er hvor mye verktøyet vibrerer. De dyrere multiverktøyene har ofte bedre vibrasjonsdemping enn de billigere.

Vanlige tilbehør til multiverktøy

Motorsagblad
Hvis det bare kommer et tilbehør til multiverktøyet, er det sannsynligvis et sagblad. Senkeslagsligen, eller sagbladet, brukes til saging og skjæring. Metallet i bladet bestemmer hvilket materiale det kan brukes i.

Segmentsagblad
Segmentsagblad brukes til skjæring i metall og tre eller til å skjære spor.

Fugekniv
Fugekniven brukes til å fjerne silikonfuger eller malingrester der det er vanskelig å nå til.

Slipeplate
Den trekantede slipeplaten brukes til sliping i hjørner eller trange flater. Sandpapiret er festet med borrelås.

Slipefinger
Den smale slipefingeren hjelper deg å komme til i ekstra smale og dyptliggende rom, i fuger, spor, åpninger og folder. Ideell i formkonstruksjon, i buer og i hule kjøl.

Fugeslipeskive
Fugeslipeskiven er utformet for å kunne fjerne fugemassen raskt. Maskinen har ofte en bølgete kant.

Hardmetallrasp
Hardmetallraspen brukes til grovsliping av sparkel, fliser, betong, stein og tre.

Skrape
Med en skrape eller sparkel kan du skrape av hardlakkert lakk, tepper, lim-rester, flisfesterester og understellsmasse.

Stort tilbud hos Staypro
Uansett om du kapper, sliper eller sager vil et multiverktøy være din beste venn. Hos oss på Staypro har vi et stort tilbud med ulike multiverktøy fra merker som Dewalt, Milwaukee, Fein, Makita og Bosch, for å nevne noen få.