Å være utendørs, komme nærmere naturen og gjøre aktiviteter med familie og venner er noe som appellerer til mange. Uavhengig om du skal campe på en campingplass, overnatte i skogen eller ta en dagstur, finnes det visse ting som forenkler og gjør opplevelsen morsommere!

Planlegging kan kanskje gå litt imot følelsen av frihet som oppstår når du er i skog og natur, men faktum er at det er viktig for å få den ultimate friluftsopplevelsen. Her går vi gjennom hva som kan være lurt å tenke på når du skal ut i naturen.

Matlaging

Enten du er ute en dag eller flere, kommer du til å trenge mat. Hva du trenger å få i deg er opp til deg selv, men det kan være lurt å tenke gjennom hvordan selve matlagingen skal foregå.

Hvis du skal campe eller være på samme sted over en litt lengre periode, kan for eksempel en grill, stekepanne eller røykovn være nyttig.

Hvis du skal på en tur, vandre eller på en utflukt der du skal besøke mange forskjellige steder, kan det være mer praktisk med et stormkjøkken som du enkelt kan bære med deg. Det finnes flere tilbehør du kan bruke til et stormkjøkken.

Klær

Selvfølgelig trenger du slitesterke og funksjonelle klær når du er ute i naturen. Været kan endre seg raskt, og du må være forberedt på solskinn så vel som regnskurer og sterke vinder. Et tips er å kle deg i lag på lag.

Nærmest kroppen bør du ha et undertøy, utenpå det har du et isolerende lag som for eksempel en fleecegenser eller en tynn dunjakke. Deretter kan du ha et skallag på deg som beskytter mot regn og vind ved behov. Hvis du skal telte i skogen, kan det være lurt å ha et ekstra undertøy å sove i.

Sørg også for å bruke materialer som ikke binder fuktighet. Eksempler på gode og funksjonelle materialer er ulike syntetiske materialer og ull.

Riktig utstyr for friluftsliv, camping og utendørsaktiviteter gjør opplevelsen bedre på alle måter!

Telt

Hvis du skal sove utendørs, trenger du selvfølgelig et telt. Telt finnes i ulike størrelser og med ulike funksjoner. Hvis du skal campe og sove flere netter på samme sted, kan det være praktisk med et litt større telt som rommer all bagasjen din. Hvis du derimot skal gå på tur, vil du ha et lett telt som ikke tar mye plass i sekken, og som er enkelt å sette opp og ta ned.

Sovepose og liggeunderlag

Hvis du telter, vil du også trenge noe å sove både på og i. Liggeunderlag finnes både i modeller som bare rulles ut, og i oppblåsbare modeller. Hva som passer deg best er selvfølgelig individuelt. Noe å huske på når du velger liggeunderlaget er hvor godt det isolerer. Hvor godt det isolerer bestemmes av en såkalt R-verdi, og jo høyere tall, desto bedre isolerer det mot kulde.

Når det gjelder soveposer, bør du selvfølgelig tenke på om den passer til din lengde og kroppsform. Finn også ut hvor mye den veier og hvor mye plass den tar når den er pakket ned. Hvis du skal få plass til den i en tursekk, kan det være praktisk å ha en lettere sovepose som tar mindre plass i sekken.

Verktøy og redskap

Når du er ute i naturen, kan det være nyttig å ha hendige redskaper og verktøy. I Staypros sortiment finner du alt fra multiverktøy og sammenleggbare spader til ildstål og friluftskniver.

Bærbar belysning

Strøm er ikke en selvfølge når du er ute i skog og natur. På campingplasser pleier det å finnes strømuttak, men hvis du er midt i skogen, kan det være vanskelig. Pass på å ha med deg bærbar belysning, slik at du kan lyse opp når mørket begynner å falle på.

Vi har både hodelykter og annen praktisk trådløs belysning, som lommelykter og campinglamper.