Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Grovstøvsugere

En grovstøvsuger er perfekt å ha dersom du skal suge opp grovere materialer som den vanlige støvsugeren ikke tåler. Grovstøvsugeren har en høy sugeeffekt og blir brukt til å suge opp vannsøl, større avfall, byggspon samt vått, tørt, grovt og fint smuss. Du kan bruke grovstøvsugeren ved opprydding etter prosjektene dine, ved renovering, i verkstaden og i garasjen. Eller kanskje du bare vil ta bort litt småstein i bilen?Les mer
Søkeresultat fra kunnskapsportalen
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
174 produkter
En grovstøvsuger er perfekt å ha dersom du skal suge opp grovere materialer som den vanlige støvsugeren ikke tåler. Grovstøvsugeren har en høy sugeeffekt og blir brukt til å suge opp vannsøl, større avfall, byggspon samt vått, tørt, grovt og fint smuss. Du kan bruke grovstøvsugeren ved opprydding etter prosjektene dine, ved renovering, i verkstaden og i garasjen. Eller kanskje du bare vil ta bort litt småstein i bilen?

Forskjellen mellom en vanlig støvsuger og grovstøvsuger
En vanlig støvsuger er bra til en ting- å suge opp støv. Så fort du skal suge opp noe annet, trenger du en grovstøvsuger. I en vanlig støvsuger brukes utluften vanligvis for å kjøle ned motoren. Grovstøvsugeren er derimot konstruert så den ikke kommer i kontakt med motoren. Dette gjør at du kan bruke grovstøvsugeren for å suge opp annen type smuss, vann, avfall samt større partikler. En annen fordel med grovstøvsugeren er at du kan koble den direkte til verktøyet ditt for å unngå spon og støv når du jobber. Grovstøvsugeren er også mer kraftfull og har en større kapasitet for at posen ikke skal bli full like fort.

Ulike støvklasser
Grovstøvsugeren kan deles inn i forskjellige klasser avhengig av hva slags støv de tåler. Støvklasse L (low risk), støvklasse M (medium risk) samt støvklasse H (high risk).

Støvklasse Low Risk
Støvklasse L er ufarlig støv som husholds støv eller ulike materialer som jord og sand. En støvsuger med støvklasse L må ha et filtersystem som kan fange opp 99% av støvet.

Støvklasse Medium Risk
Støvklasse med "medium risk" inkluderer alt tre-støv samt støv fra sparkel, lakk, gips, sement, betong og farger, som lateks og oljemaling, eller kvartsholdige materialer som silisium. Ved bruk av en H-klassifisert støvsuger fanger filteret opp 99,9 % av støvet.

Støvklasse High Risk
Støv med kreft- eller andre sykdomsfremkallende partikler, for eksempel støv med muggsporer, asbest, mineralfibre, bitumen eller kunstige mineralfibre som glassull. Filteret på en støvklasse H støvsuger låser inn 99,995 % av støvet.

Hva slags munnstykke trenger du?
Det er viktig å tenke på hva slags munnstykke som passer til arbeidet du skal utføre. Skal du suge opp væske behøver du kanskje et munnstykke med gummilister istedenfor børster, for eksempel. Skal du suge opp olje, behøver du et munnstykke som håndterer nettopp det. Tenk på at det ikke bare er støvsugeren som er viktig for et effektivt arbeid, men også røret og munnstykket.

5 tips når du skal velge grovstøvsuger
Usikker på hva slags grovstøvsuger du skal velge? Les gjerne vår guide «5 tips når du skal velge grovstøvsuger»