Trenger du hjelp til å velge riktig grovstøvsuger? Dette er fem bestselgere, som alle har fått toppkarakter av kundene våre!

Når du skal suge opp større avfall, byggstøv og vannsøl, trenger du en grovstøvsuger. I motsetning til en vanlig støvsuger er grovstøvsugeren, eller industristøvsugeren som den også kalles, konstruert slik at det du suger opp aldri kommer i kontakt med motoren. Det gjør at du kan suge opp andre typer avfall og i mange tilfeller vann. Derfor snakker man ofte om vannstøvsugere eller våt- og tørrstøvsugere.

En annen fordel med grovstøvsugeren er at du kan koble den til verktøyet ditt for å slippe spon og støv mens du jobber.

Suger opp både støv og vann

Når vi ser nærmere på de bestselgende grovstøvsugerne våre, har de flere likheter. Alle kan suge opp både tørt støv og væsker, og har oppsamlingsbeholdere på 25–35 liter. Samtlige er strømdrevet og har en effekt på mellom 1000–2000 watt. De mest populære kommer fra store produsenter som Nilfisk, Kärcher, Bosch og Flex.

Viktig å velge riktig støvsuger

Hvilken grovstøvsuger er «best i test»? Det kommer selvfølgelig helt an på hvordan du skal bruke den. Hvis du ønsker å koble den til et verktøy med støvsugertilkobling, er det viktig at støvsugeren passer. Hvis du vil være på den sikre siden, bør du velge en støvsuger fra samme produsent, med dokumentert kompatibilitet. Hvis den ikke skulle passe, kan du ofte lage en kobling ved hjelp av en trinnadapter.

Flere av grovstøvsugerne har en automatisk start/stopp-funksjon. Det vil si at støvsugeren starter automatisk når verktøyet begynner å trekke strøm, forutsatt at verktøyet er koblet til et uttak på støvsugeren.

Støvklasse L, M eller H?

Støvsugere deles inn i ulike klasser, avhengig av hvilken type støv de kan håndtere. Støvklasse L er for ufarlig støv. I støvklasse M finner du støv som er typisk for profesjonelle, og i støvklasse H finner du kreft- og sykdomsfremkallende støv. De fleste av de mest populære støvsugerne våre har støvklasse L, men det finnes også støvsugere med M-klassifisering.

Dette er de 5 mest populære grovstøvsugerne våre

Vet du ikke hvilken støvsuger du skal velge? Kanskje du kan få litt hjelp og inspirasjon ved å se hvilke grovstøvsugere andre kunder har kjøpt og anbefaler? Dette er de fem mest populære og best likte grovstøvsugerne våre akkurat nå!