Med en robotgressklipper kan du holde hagen din pen og ryddig mens du nyter sommeren og ferien til det fulle. Det kan imidlertid være litt vanskelig å velge riktig robotgressklipper for hagen din. Det finnes flere ulike modeller fra produsentene og ulike funksjoner som passer til ulike formål. Her har vi i Staypro samlet våre mest solgte robotgressklippere - kanskje det kan gi deg litt hjelp.

Robotgressklippere styres vanligvis via en innebygd GPS. Du plasserer en avgrensningskabel rundt området der robotgressklipperen skal arbeide. Avgrensningskabelen starter fra en ladestasjon og kan enten graves ned eller legges oppå bakken. Du kan også bruke avgrensningskabelen til å avgrense områder som blomsterbed, busker og lignende.

Hvor smart robotgressklipperen er, varierer fra modell til modell. Noen registrerer automatisk når gresset må klippes, mens andre må startes manuelt.

Velg riktig robotgressklipper til riktig formål

Når du kjøper en robotgressklipper, er det viktig å vurdere størrelsen på området den skal håndtere og terrengets beskaffenhet. Et tips er å kjøpe en robotgressklipper med større kapasitet enn det som faktisk er nødvendig. Dette er fordi den ikke trenger å jobbe så ofte og så lenge, mens en robotgressklipper med mindre kapasitet vil måtte gå hele tiden for å holde plenen i form og dermed slites raskere. Vurder også hvilken type kniver robotgressklipperen har, samt hvordan hjulene ser ut og hva de kan gjøre.

Tips! Hvis du vil vite mer om hva du skal se etter når du velger en robotgressklipper, kan du lese artikkelen "Slik fungerer en robotgressklipper".