En vinkelsliper kan være god å ha hvis du for eksempel skal skjære eller slipe materialer som betong, stein eller metall. Det er mange vinkelslipere å velge mellom på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken man skal kjøpe. Som en liten hjelp på veien har vi i Staypro funnet ut hvilke vinkelslipere som er mest populære hos oss og som også er testet og gitt toppkarakter av våre kunder!

En vinkelsliper er et multifunksjonelt verktøy som du både kan jobbe med i flere forskjellige materialer og bruke til flere forskjellige jobber. Det som avgjør hva du kan gjøre med vinkelsliperen din er en skive som du fester på maskinen. Avhengig av arbeidet du skal gjøre, er det derfor nødvendig at du har riktig skive for jobben.

Hva er en vinkelsliper?

En vinkelsliper er et maskinverktøy som først og fremst brukes til sliping og skjæring av materialer som stein, betong og metall. Men med den utskiftbare platen kan du bruke maskinen til mye mer enn det. Du kan for eksempel også jobbe med maskinen i materialer som tre, fliser og stål.

Du kan også bruke maskinen til forskjellige typer jobber. For eksempel finnes det skiver og tilbehør som lar deg både rense, skjære spor og polere med vinkelsliperen.

Spesifikasjonsmessig er vinkelsliperen en relativt kraftig maskin. Antall omdreininger, det vil si hvor raskt skiven spinner, er flere tusen omdreininger per minutt. Jo høyere hastighet, jo mer kutter skiven. I tillegg varer skivene generelt lenger ved høyere turtall. Vinkelsliperne som vi i Staypro selger veldig mye av har alle en hastighet mellom 8500 og 1000 omdreininger i minuttet.

Batteridrevne vinkelslipere – mest populære

Det finnes vinkelslipere som er nettdrevne, trykkluftdrevne eller batteridrevne. Blant vinkelsliperne som er mest populære hos oss, er de aller fleste batteridrevne med et 18 volt (v) batteri.

Hvilken type vinkelsliper du bør velge, avhenger selvfølgelig av forutsetningene dine. En batteridrevet vinkelsliper er bærbar, og du har større frihet i hvor du kan jobbe. Du må imidlertid ta hensyn til batteriitiden og lade batteriet fra tid til annen. Derfor kan det være greit å ha to batterier og en lader. Da har du alltid et batteri klart til bruk.

Med en nettdrevet maskin er du helt ubegrenset i arbeidstid. I stedet er du begrenset på hvor du kan jobbe, ved at du alltid må være i nærheten av et strømuttak.

Tips! Ha to batterier til maskinverktøyene dine for alltid å ha et ladet og klart til bruk! Det kan også være smart å investere i en batteriplattform. Da kan du bruke samme batteri og lader til flere forskjellige verktøy!

En nyttig standardstørrelse

Det finnes ulike typer vinkelslipere og ulike størrelser, både for større og mindre jobber. Som hjemmefikser klarer du de fleste jobber med en vinkelsliper på rundt 125 millimeter i diameter. Dette er også noe som merkes blant våre bestselgende vinkelslipere – de har alle en skivediameter på 125 mm.

Våre 5 bestselgende vinkelslipere

En annen fellesnevner blant vinkelsliperne vi selger mest er at de alle er produsert av kjente etablerte merker som f.eks. Makita, Bosch, Dewalt og Milwaukee.