Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Mosa Strømaggregat

Med et strømaggregat får du elektrisitet hvor og når du vil. En super løsning ved tilfeller der du ikke har strøm. Uansett om du er på arbeidsplassen, hytten eller campingen er det alltid fint og betryggende å ha et reservelager med energi.Les mer
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
7 produkter
  • 1
Med et strømaggregat får du elektrisitet hvor og når du vil. En super løsning ved tilfeller der du ikke har strøm. Uansett om du er på arbeidsplassen, hytten eller campingen er det alltid fint og betryggende å ha et reservelager med energi.

Hva er et strømaggregat?
Enkelt sagt er et strømaggregat en maskin som lager elektrisitet med en bensin- eller dieseldrevet motor. Den endrer altså flytende energi til elektrisk energi. Et strømaggregat blir brukt til enten å lade batterier eller drive elektriske apparater, og blir vanligvis brukt ved strømavbrudd eller byggprosjekt. Det finnes mange ulike typer og størrelser på strømaggregat, og du kan velge mellom både bensindrevet og dieseldrevet aggregater.

Hvorfor behøver jeg et strømaggregat?
Å ha et strømaggregat er alltid smart og betryggende. Du får tilgang på elektrisitet når du vil, hvor du vil og har alltid en redning dersom det blir strømavbrudd, varmen forsvinner eller lyset går. Med et strømaggregat kan du fort og enkelt skru på strømmen igjen ved strømavbrudd og bruke huset som vanlig. Et strømaggregat er fint å ha dersom du behøver en midlertidig kraftkilde, bygg- eller anleggsstrøm, nødstrøm eller reservekraft.

Hvor kan jeg bruke strømaggregat?
Et strømaggregat kan brukes på hytten, campingen, i båten, byggeplassen, garasjen- så å si hvor som helst der du ikke har tilgang til strøm. Et strømaggregat blir ofte brukt ved strømbrudd på samfunnsviktige institusjoner som for eksempel operasjonssaler i sykehus.

Ulike type strømaggregat
Det finnes flere ulike type strømaggregat. Les gjerne om de vanligste under.

Inverter-aggregat
Et inverter-aggregat er et strømaggregat med inverter-teknologi. Inverter-aggregatet har samme bølgeform som stikkontaktene du har i huset ditt og gir en jevn og balansert vekselstrøm. Du kan derfor koble et inverter-aggregat til mer følsom elektronikk sammenliknet med de andre strømaggregatene. Et inverter-aggregat passer godt til finelektronikk som for eksempel datamaskiner, batteriladere, radio, tv og liknende.Inverter-aggregater er vanligvis lettere, mindre og mer stillegående enn andre strømaggregat. Et inverter-aggregat har vanligvis lavt støynivå og passer derfor godt til for eksempel hytta eller campingen. Om du vil, kan du også koble sammen inverter-aggregater av den samme typen for dobbel effekt.

Bensinaggregat
Et bensinaggregat passer godt til belysning, elverktøy og oppvarming. Du kan bruke bensinaggregat som en kraftkilde ved bygging av hus, for å lade batterier eller drive elektriske maskiner på hytta. Det er viktig å tenke på at disse aggregatene IKKE skal brukes til finelektronikk eller store maskiner, og heller ikke til større elektriske maskiner. Et bensinaggregat er vanligvis billigere et inverter- og dieselaggregat. Ofte stillegående

Dieselaggregat
Et dieselaggregat omformer diesel til elektrisk energi, og er perfekt for deg som skal bruke elektriske verktøy med høyt strømbehov. Et dieselaggregat gir en stor strømeffekt og passer for deg som trenger mye strøm, samt har behov for elverk ofte og lenge. Passer godt i for eksempel industri og bygg- eller anleggsplassen. Et dieselaggregat kan fylles på med røddiesel eller avgiftsfri diesel. Vanligvis er disse aggregatene litt større og dyrere enn de andre nevnte aggregatene. I tillegg til dette vil et dieselaggregat ikke være brannfarlig på samme sett som et strømaggregat på bensin.

5 Ting å tenke på før du velger et strømaggregat
Hvor mye er du villig til å betale?
Hva skal strømaggregatet brukes til?
Hvor mye strøm behøver du?
Hva vil du strømaggregatet skal gå på?
Hvor stort aggregat behøver du?

Rett strømaggregat til rett jobb
Det er viktig å bruke rett aggregat til rett jobb, ellers kan det bli konsekvenser. Trenger du en fin og jevn strøm til følsom elektronikk som for eksempel tv, data eller annet elektronisk utstyr er det som sagt et inverter aggregat du skal bruke. Vil du derimot ha aggregat til belysning eller varme vil et bensin- eller dieseldrevet aggregat passe bedre.

Hvilken størrelse burde jeg ha?
Det finnes strømaggregat i mange forskjellige størrelser, store og små. Når du skal velge størrelse, burde du tenke over hva du behøver strømmen til. Det er smart å velge aggregat som skaper mer strøm enn det du behøver (en grunnregel er ca. 20% mer) for å være på den sikre siden. Som privatperson skal det være nok med 0,7 – 1 kW. Husk at jo større strømaggregatet er, jo mer koster det. Kjøp med andre ord ikke et større enn du behøver.

Hvor mange timer holder et strømaggregat?
Dette kommer helt an på hvilket strømaggregat du bruker. Det finnes mange ulike typer. Noen kan varer i 3 timer, mens andre i 30. Vi anbefaler at du leser om de ulike aggregatene og får en oversikt, slik at du vet hva som passer deg og dine behov best.

Hos oss i Staypro kan du finne ulike type aggregat fra Atlas Copco, Ironside, AL-KO, Honda og Mosa. Ta gjerne en titt!