Den allsidige kapp- og gjærsagen er mange huseiere og hobbyfikseres favorittverktøy. Er det vanskelig å velge modell? Dette er de fem kapp- og gjærsagene vi selger mest av akkurat nå. Alle fem er testet og har fått toppkarakter av våre kunder, så hva kan gå feil?

Kapp- og gjærsagen er en av de sagene vi selger mest av hos Staypro, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Med kapp- og gjærsagen kan du sage rett, vinklet eller snitt, alltid med samme høye presisjon.

Hvilken kapp- og gjærsag skal man velge? I Staypro sitt sortiment finner du alt fra små og enkle modeller, til store og tunge maskiner for profesjonelle. For å gi deg litt hjelp på veien, har vi plukket ut våre fem mest populære og best likte kapp- og gjærsager.

Les også våre guide: Velg riktig kapp- og gjærsag

Strømdrevne sager er vanligst

Innen mange verktøyskategorier dominerer batteridrevne maskiner, men når det kommer til kapp- og gjærsagen er våre kunder ikke fremmed for å kjøpe strømdrevet. En mulig årsak er at kapp-og gjærsagen er et relativt tungt og stasjonært verktøy, som dessuten trenger mye kraft. Ikke dermed sagt at det ikke går an å kjøpe en kapp- og gjærsag med batteri, og i mange tilfeller er batteridrift det beste valget. I vårt sortiment finner du flere høypresterende modeller uten ledning.

Kapp- og gjærsagen klarer det meste

Fordi kapp- og gjærsagens blad kan tiltes og vris er det et godt verktøy til å sage lister og annet virke som skal settes sammen i endene. Alle kapp- og gjærsager kan roteres til høyre og venstre i minst 45 grader for å sage vinkler. Hvorvidt hodet kan tiltes til en eller to sider avhenger av modell. Hvis du sager veldig mye kan det være behagelig å kunne tilte den til to sider, men fordi du kan få samme resultat av å snu på virket er dette mest et spørsmål om komfort.

Hvor store dimensjoner skal du sage?

Det mest avgjørende for valget ditt av kapp- og gjærsag er hvor store arbeidsstykker du kommer til å håndtere. Kapp- og gjærsagens kappehøyde avgjøres av hvor stort sagbladet er, og om sagbladet kan skyves framover og bakover langs faste guidearmer. Blant våre fem mest populære kapp- og gjærsager finner du sager med både større og mindre kapasitet.

Mange kjøper arbeidsbordet separat

For raske og enkle jobber går det fint å stille kapp- og gjærsagen på en hvilken som helst flat og stabil overflate, men for best ergonomi og en effektiv arbeidsflyt trenger du et arbeidsbord. Hos Staypro selger vi både løse kapp- og gjærsager, og pakker med sag og bord. Hvis du allikevel skal kjøpe et bord kan de ferdige pakkene være en smart løsning.

Les også: Sagbord til kapp- og gjærsag – 5 ting å tenke på