Det kan være vanskelig å finne frem i tigersagjungelen. Skal du kjøpe din første sag og trenger noen råd, eller kanskje du bare har vanskelig for å velge? Her lister vi opp våre fem bestselgende tigersager, som alle er testet og gitt toppkarakter av våre kunder.

En tigersag er en skikkelig kraftpakke som kan skjære gjennom stort sett alle materialer – avhengig av sagbladet, selvfølgelig! Med en tigersag kan du sage med grei presisjon samtidig som den får jobben gjort under tungt rivingsarbeid. En kraftig tigersag er også god å ha når du skal klippe greiner og beskjære trær og busker i hagen. Ved å se på våre 5 bestselgere, kan du kanskje finne den beste stikksagen for deg og dine prosjekter!

Hva er en tigersag?

En tigersag fungerer som en stikksag ved at et sagblad beveger seg frem og tilbake i maskinen. Forskjellen er imidlertid at bladet er festet og peker rett frem, i stedet for ned. Det er rett og slett en praktisk og allsidig sag som du kan bruke til det meste.

Det finnes selvfølgelig mange forskjellige tigersager som egner seg til forskjellige typer formål. De er av forskjellige størrelser, kraftige og til forskjellige priser. Kanskje trenger du ikke en av de store, tyngre hvis du skal bruke den til mindre prosjekter hjemme i kortere perioder. Men skal du bruke den ofte og til grovere arbeid, i tykkere materialer som hardt tre eller metall, kan det hende du trenger en tigersag som er skikkelig sterk.

Tigersagblad

Med tigersag kan du sage i materialer som tre, plast, metall, gips, gips og glassfiber. Men for at det skal fungere, må du sørge for å bruke riktig sagblad. Ulike sagblad er laget for ulike materialer, for eksempel kan et som er beregnet på tre, ikke kutte metall.

Noe du bør vurdere når du velger blad er TPI, dvs. hvor mange tenner bladet har per tomme. Et blad med lav TPI, passer vanligvis til saging i myke materialer, mens høy TPI indikerer at det er i stand til å sage i hardere materialer.

En stor fordel er også at det er enkelt, og at det ikke trengs verktøy for å skifte blad!

Med riktig sagblad kan du sage gjennom nesten alt med en tigersag!

Batteridrevne tigersager er mest populære

I dag er de batteridrevne maskinverktøyene liker gode og opprettholder samme ytelse som nettdrevne. Å ikke være begrenset av en ledning når man jobber ser også ut til å være noe kundene våre setter pris på. Dette gjelder selvfølgelig også for en batteridrevet tigersag og alle de 5 tigersagene øverst på topplisten er faktisk batteriløse.

Fremfor alt er det tigersager med batterier på 18 volt (v) som dominerer. Andre har 12-voltsbatterier, og hvis du trenger et skikkelig kraftsenter, kan du velge et med 36-voltsbatteri.

Batteridrevne tigersager kan også inkluderes i batteriplattformer, noe som betyr at du kan bruke samme batteri til flere verktøy. Kanskje er tigersagen ikke ditt første maskinverktøy. Hvis du allerede har et sett med batterier og lader, kan du velge å kjøpe en tigersag uten dette utstyret. Ved behov kan du selvfølgelig også kjøpe et sett der batteri og lader følger med.

Hvis du er interessert i å vite mer om batteridrevet verktøy og batteriplattformer, kan du lese artikkelen vår 7 grunner til å investere i batteridrevne verktøy. Der går vi gjennom fordelene med batteridrevne verktøy og hvorfor det kan være verdt å investere i en batteriplattform.

Dette er våre 5 mest populære tigersager                                      

Ved å se på hva våre 5 bestselgende tigersager er, er det tydelig at mange velger et kjent merke som f.eks. Milwuakee, Bosch eller DeWalt. En annen fellesnevner at de alle har en hastighet på rundt 3000 slag per minutt – noen litt mer og noen litt mindre.