De siste årene har batteridrevne verktøy utviklet seg i et rasende tempo og i dag er det vanskelig å finne gode grunner til å velge nettdrevne eller bensindrevne verktøy. Tviler du fortsatt? I denne artikkelen viser vi syv fordeler ved å velge et batteridrevet verktøysett.

For noen år siden hadde en seriøs håndverker ledd bare av tanken på å jobbe med batteridrevet verktøy. Mye har skjedd siden den gang og i dag, batteridrevne verktøy er det opplagte valget for mange fagfolk og hjemmefiksere. Har du fortsatt en tendens til å velge nettdrevne eller bensindrevne verktøy i den tro at du får mer ytelse til en bedre pris? Her er syv grunner til å bytte til batteridrevet!

Fleksibilitet

Det beste med batteridrevne verktøy er selvfølgelig at du kan bruke de hvor som helst uten å være avhengig av stikkontakter, skjøteledninger, gassbeholdere eller kraftverk. Du kan enkelt flytte deg fra et sted til et annet uten å måtte tenke på strømforsyning, og du trenger aldri å bekymre deg for at det ikke finnes strøm der du skal jobbe. Du må heller ikke glemme at selve verktøyet er lettere å håndtere og at det ofte er lettere tilgjengelig når du slipper ledninger som begrenser deg.

Sikkerhet

Et annet aspekt er sikkerheten på arbeidsplassen. Snubleulykker er et alvorlig problem og altfor mange av dem er forårsaket av skjøteledninger. Ved å holde arbeidsplassen ren og å unngå unødvendige kabler får du et tryggere arbeidsmiljø! Når du velger batteridrevne verktøy i stedet for bensindrevne, slipper du også å håndtere bensin og puste inn eksos.

Bærekraftige maskiner

Ledninger innebærer ikke bare en risiko for personskade – verktøyet er også utsatt for risiko. Det finnes risiko for at verktøyet sklir i gulvet når noen snubler i ledningen, og det finnes risiko for at selve ledningen blir skadet. Hvis et verktøybatteri går i stykker, kan du enkelt bytte det ut – hvis ledningen eller stikkontakten er skadet, har du plutselig en ødelagt maskin i hendene.

Samme batteri fungerer i hundrevis av maskiner

Store profesjonelle merker som Dewalt, Milwaukee, Bosch og Hikoki har et enormt utvalg av batteridrevne maskiner innenfor samme volt-serie, noe som gjør at det ikke kreves flere forskjellige batterier og ladere for å drive maskinene. Eksempel på dette er 12V-serien fra Milwaukee med over 75 forskjellige verktøy! Så ved å investere i en verktøyserie fra en spesifikk leverandør får du et enormt utvalg som kan drives på samme batteri!

Ytelsen blir bare bedre og bedre

Mange tror at du ikke får tilsvarende ytelse fra et batteri sammenlignet med strømtilkobling, men det er feil! Teknologien har utviklet seg i et rasende tempo. Milwaukees 18V batterier på 9Ah og 12Ah kan absolutt sammenlignes med 230V fra veggen. Samme gjelder Flexvolt 54V fra Dewalt. Disse sammenlignes til og med med bensindrevne verktøy.

I noen tilfeller kan du til og med få mer strøm fra et batteri fordi du er begrenset av strømforsyningen til nettdrevne verktøy. For eksempel, så er det ikke mulig å kjøre tunge maskiner på en 10-amp sikring, og da kan batteridrift være løsningen.

Jo større batteri du har, jo mer strøm får du ut. Batteritidene har også forbedret seg betydelig. Har du to like batterier kan vi garantere at du alltid rekker å lade det ene utladede batteriet før du rekker å gå tom for batteri i det andre!

Betongboring på batteri? Med Dewalts hammer Dewalt DCH333 på 54V, ikke noe problem!

Lavere støynivå

De fleste batteridrevne maskiner har betydelig mindre lyd enn tilsvarende bensindrevne maskiner. Et unødvendig høyt lydvolum får ikke ørene dine eller menneskene rundt deg til å føle seg bra.

Snillere mot lommeboken

Sammenlignet med bensindrevne verktøy er det batteridrevne verktøyet billigere i det lange løp. Hvorvidt din batteridrevne maskinpark blir billigere enn en nettdreven, avhenger av hvor mange maskiner du har som kan bruke de samme batteriene. Et startsett med verktøy, to batterier og en lader koster vanligvis mer enn et nettdrevet verktøy, men når du skal utvide maskinparken din med såkalte nullvarianter (uten batterier og ladere), blir kostnaden lavere. Bensindrevne produkter er også billigere i utgangspunktet, men da må du ikke glemme at selve bensinen er en stor kostnad.

Tips for å komme i gang med batterimaskiner

Det mest økonomiske er først å kjøpe en komplett maskin. Med komplett maskin mener vi for eksempel en drill som inkluderer to batterier og en lader, for så å kunne bygge videre på verktøysettet ditt med billigere nullversjoner. På denne måten får du ned kostnadene da du ikke kjøper flere batterier enn du trenger. Tenk nøye gjennom hvilken serie du kjøper inn. Alle produsenter har driller og muttertrekkere, men når det gjelder spesialverktøy er utvalget forskjellig fra produsent til produsent.