Teknologien i batteridrevne produkter har utviklet seg i et rasende tempo, noe som gjør det vanskelig å finne grunner til å velge nett- eller bensindrevne verktøy fremfor batteridrevet! Nedenfor nevner vi noen fordeler med å velge ett batteridrevet verktøypark.

Ett batteri fungerer på hundrevis av maskiner

De store proffmerkene, som bl.a. Dewalt, Makita, Milwaukee, Bosch, Hikoki, m.fl., har et enormt utvalg av batteridrevne maskiner innenfor samme voltserie, noe som gjør at man ikke trenger ulike batterier og ladere til maskinene.

Eksempler på dette er 18 V-serien fra Makita, som har over 200 produkter som går på samme batteri, eller 12 V-serien fra Milwaukee med over 75 ulike verktøy! Så ved å satse på en verktøyserie fra en bestemt leverandør, får du altså et enormt utvalg maskiner som fungerer på samme batteri!

Bedre batterier

Mange tror at man ikke får like god ytelse fra en batteridrevet maskin som med en nettdrevet, men det er feil! Teknologien har utviklet seg i et rasende tempo. Milwaukees 18 V-batterier på 9 Ah og 12 Ah tåler absolutt sammenligning med 230 V fra veggen, noe også Flexvolt 54 V fra Dewalt gjør.

Disse kan til og med sammenlignes med bensindrevne verktøy. Jo større batteri du har, desto mer kraft får du ut! Batteritidene har også blitt betydelig bedre. Har du to like batterier, kan vi garantere at du rekker å lade opp et utladet batteri før du rekker å bruke opp strømmen på det andre!

Smidighet

Ved å velge batteridrevne verktøy slipper du blant annet å styre med skjøteledninger, men du slipper først og fremst å være begrenset til områder med stikkontakt! Du slipper å drasse på strømaggregater, bensindunker og andre tunge produkter.

Lydnivået

De fleste batteridrevne maskinene gir betydelig mindre lyd enn en bensindrevet maskin. Et unødvendig høyt lydvolum har verken ørene dine eller folk i nærheten godt av.

Snillere mot lommeboken

Det blir billigere med batterier enn bensinmotorer i lengden. Fordi du kan bruke det samme batteriet i så utrolig mange maskiner, kan du kjøpe nullvarianter (uten batteri og lader) for å utvide verktøyparken.

Tips for å komme raskt i gang med batterimaskiner

Det mest økonomiske er å først kjøpe en komplett maskin. Med komplett mener vi en maskin som f.eks. en skrutrekker med batterier og en lader. Deretter kan du bygge ut verktøyparken din. På denne måten holder du kostnadene nede, da du ikke kjøper flere batterier enn du trenger. Tenk nøye over hvilken serie du kjøper, da det er noen forskjell i utvalget til de ulike leverandørene.

Hvis du lurer på noe, kan du ta kontakt med Staypro sin dyktige kundeservice, så hjelper vi deg!