Nå har alle konkurransebidrag til To-tom-fire utfordringen 2021 kommet inn til oss. Vi har fått inn over 15 bidrag, alt fra bord og hyller til gyngehest og katteseng. Så gøy!

Sent på kvelden den 28. februar trillet de siste bidragene inn til vår store To-tom-fire utfordring 2021. Vi hadde selvsagt håpet på å få en noen bidrag, men over 15 stykk var mer enn hva vi hadde regnet med.

Bygg hva som helst av et 2×4 virke

Oppgaven var å lage noe fint, praktisk, smart eller morsomt av et standardvirke fra byggehandelen, og blant tilskuddene kan du se alt fra gyngehest til katteseng. Kreativiteten var det altså ingenting feil med. Nå venter en vanskelig jobb for vår jury, som den kommende uken skal velge ut tre finalister. I premiepotten finnes det verktøy fra vår samarbeidspartner Milwaukee, til en verdi av hele 19 000 kr.

Juryen består av:

  1. Ludwig Berg, Stockholms Möbelverkstad AB – Ludwig har utdannelse fra Carl Malmsten Furniture Studies og har fagbrev i møbelsnekering. I verkstedet i Ulvsunda gjør han alt fra prototyper, småprodukter og unike møbler, til kjøkken og innredning – både til private of offentlige miljøer. 
  2. Peter Martinsson, Milwaukee – Peter har jobbet med salg av elverktøy i 17 år og har selv et stort interesse for verktøy – både til hus, hjem og til mekking på biler.
  3. Lars Olsson, Staypro – Verktøysorakel og kundeserviceguru på Staypro.

Snart kan du stemme på din favoritt

Litt senere i mars, når vi har fått finalebidragene fysisk på plass og inspektert de nøye, vil du få muligheten til å stemme på bidraget du mener fortjener å vinne To-tom-fire utfordringen 2021. Følg med i våre sosiale kanaler og på staypro.no/totomfireutfordring2021.

Alle konkurransebidrag i To-tom-fire utfordringen 2021:

fotskammel

Bernt Aamodt - Fotskammel

“Jeg tegnet ulike varianter av fotskammel/krakk og endte opp med å ville forsøke å lage en med meier. Dette for at den skulle stå i stil med gyngestolen, men også fordi meiene ville gi bedre støtte til bena da vinkelen ville tilpasse seg ulike setehøyder.”

_____

knaggrekke

Berge Stople - Knaggrekke

“Jeg ønsket å lage noe fint og nyttig til vår fremtidige bolig, som kan bli brukt i flere rom, noe med et moderne og skandinavisk uttrykk.”

_____

hylle

Thomas Gården - Hylle

“Jeg ville få til en heksagon formet hylle med forskjellige rom til forskjellige typer pynt. Malt blå for at den skal passe bedre inn i gangen den er hengt opp i!”

_____

katteseng

Trond Birkeland - Katteseng

“Min idé med kattesengen var å lage noe litt morsomt og få frem at denne konkurransen er sponset av Milwaukee. Derav den litt røffe industrielle look med litt stålkonstruksjonsaktige ben og litt slitt overflate. Samt at å lade batterier er jo en stor del av Milwaukee verktøy hverdag. (Musefangere på fire ben trenger jo også mye ladetid)”

_____

krakk

Jørgen Sæther - Krakk

“Jeg har valgt å bygge en krakk, litt humoristisk døpt til ‘The Kraken’.
At det ble en krakk ligger vel litt i utfordringens natur, med begrensning på materialbruk. Jeg har derfor valgt å fokusere på detaljene i krakken, med gode proporsjoner og sammenføyninger som bidrar til det estetiske.”

_____

steve ramsey krakk

Jens Abrahamsen - Krakk

“Jeg har bygget en krakk etter oppskriften til Steve Ramsey.”

_____

gyngehest

Morten Mero - Gyngehest

“Jeg har bygget en gyngehest som jeg tenkte var en artig løsning for bruk av en totomfire. Jeg er glad i å snekre og har et snev av verktøydilla, så dette var en morsom utfordring!”

_____

Morten Waahlberg - Sortimentskrin

“Jeg har laget et sortimentskrin / smykkeskrin av 2×4’’ gran – med hengsler og innredning i stoff. Teksten på lokket har jeg gravert med en cnc maskin.”

_____

bord

Atle Stensland - Kaffebord

“Jeg har laget et lite kaffebord hvor prinsippet er at bordflaten «flyter» på kjettinger. Egendesignet, hvor det røffe/grove fremheves ved å svi treoverflatene og bruke stifter og «smijern» kjetting. Bordet er laget ved bruk av de enkle verktøyene jeg hadde tilgjengelig; sirkelsag, stikksag, multikutter og overfres.”

_____

skjærefjøl

Geir Arnesen - Skjærefjøl

“Jeg har laget en resirkulerbar, utbyttbar «skjærefjøl» m/knivholder.”

_____

saghest

Mattis Espedal Hohmann - Saghest

“En saghest / arbeidsbord som klemmer fast plater i vilkårlig bredde med innfreste spor på sidene. Også sideveis dybde kan justeres med flere festespor for boltene. Dette kan brukes på veldig mange måter. De lange armene til sagstativet kan fortsatt også benyttes. 2×2’ på langs kan enkelt festes i ulike høyder i sporene.”

_____

bord

Christoffer Iversen - Bord

“Jeg har bygget et bord med hjelp av ståltråd for å holde stabiliteten og vekten.”

_____

bord

Trygve Karstad - Nattbord

“Et nattbord på bøyde bein.”

_____

hylle

Iver Martens - Hylle

“Dette skal være en dekorativ hylle, og med store kontaktflater skal trelim holde som festemiddel. 2 tom 4 konkurransen har utfordret tankeprosesser, idearbeid, materialforvaltning, snekkerferdigheter, maleferdigheter og ikke minst foto og formidlingsferdigheter.”

_____

bord

Alf Vadøy - Nattbord

“Etter nokre timar i verkstaden kom det eit fint lite bord ut av planken. Alt heng i hop og står utan skruar og spiker, «bordplata” er skrudd fast.”

Tusen takk til alle som har deltatt, vi er riktig imponerte og vi gleder oss allerede til ny To-tom-fire utfordring neste år.