Lurer du på hvilken ryddesag som er best i test? I denne artikkelen sammenligner vi noen av våre mest solgte modeller og samler vurderinger fra våre kunder.

En gresstrimmer hjelper deg med å trimme plenen eller klippe nær trær og bed, men hvis du skal klippe tykkere vegetasjon, som busker, kratt og undervegetasjon, trenger du en ryddesag. Ryddesagen blir ofte forvekslet med gresstrimmeren, men det er noen viktige forskjeller. Ryddesagen er generelt større og mer kraftfull og har utbyttbart trimmerhode. Mens en gresstrimmer vanligvis bruker en roterende trådspole for å klippe gresset, har ryddesagens skarpe blader.

I dag blir det stadig mer vanlig med batteridrevne ryddesager, men bensindrevne maskiner er også populære. Fordelen med bensindrevne ryddesager er at de er mer kraftfulle og har lengre driftstid. Batteridrevne ryddesager er på den andre siden mer miljøvennlige, mer stille samt lettere å håndtere. Hos Staypro selger vi både ryddesager og gresstrimmere.

Hvilken ryddesag er best i test?

For at du enklere skal kunne velge hvilken ryddesag som er best for ditt behov, har vi sammenlignet de ryddesagene vi selger mest av akkurat nå, og samlet kundeomtaler gitt via Trustpilot. De komplette produktomtalene kan leses i sin helhet på den respektive produktsiden.

AL-KO BC 1200 E

AL-KO BC 1200 E er en nettdrevet ryddesag på 1200 watt, som leveres med både trådspole og ryddeklinge for grovere jobber. Ytelsen er helt grei, spesielt med tanke på prisen, men den store ulempen for mange er at den er nettdrevet og må kobles til en stikkontakt. Med det sagt er den utmerket for den mindre sammenvokste tomten.

Fordeler

+ Mye kraft for pengene

+ Allsidig maskin med både ryddeklinge og trådspole

+ God ytelse

Dette sier kundene våre

Når vi ser på vurderinger og omtaler som er gitt av Staypros kunder, er det tydelig at AL-KO BC 1200 E er en likt og svært prisgunstig maskin i grenselandet mellom ryddesag og gresstrimmer. Mange kunder fremhever dens effektivitet og kvalitet i forhold til prisen. En kunder skriver: "Den er ikke dimensjonert for å rydde kratt og tykke busker. Men for opptil 1 cm diameter fungerer den fint, og det er slikt jeg trenger den til i min hage." En annen kunde setter pris på at den leveres med både tråd og metallblad. En kunde ønsker at det var mulig å låse gasshåndtaket, og gir derfor tre av fem stjerner.

AL-KO BC 223 B

AL-KO BC 223 B er med sine 1 hk forholdsvis svak for å være bensindrevet, noe som gjør den mindre egnet som ryddesag. Som trimmer fungerer den imidlertid utmerket. For å være en maskin med sele og styring (som gir betydelig bedre ergonomi enn det løkkehandtaket du ofte finner på gresstrimmere) er den imidlertid veldig prisgunstig.

Fordeler

+ Sele og styring for god ergonomi

+ Lang driftstid

Dette sier kundene våre

Den bensindrevne ryddesagen AL-KO BC 223 B har en høy gjennomsnittlig vurdering og har mottatt flere positive anmeldelser av Staypros kunder. En kunde skriver "Lettstartet. Føles solid selv om den er forholdsvis lett og liten." og en annen skriver "Godt produkt til en rimelig pris. Kunne kanskje vært litt mer kraftfull!".

EGO BC3800E

EGO BC3800E tilbyr veldig mye kraft for å være batteridrevet, og vi setter virkelig pris på at den leveres med både ryddeklinge og trimmerhode. Batteriet, som selges separat, koster en del, men hvis du har flere hageverktøy som kan bruke de samme batteriene, blir kostnaden selvfølgelig mindre.

Fordeler

+ Batteridrevet kraft som er sammenlignbar med bensin

+ God ergonomi med sele og styring

+ Leveres med både trimmerhode og ryddeklinge

Dette sier kundene våre

Staypros kunder er generelt veldig fornøyde med EGO BC3800E. Den roses for sin vektfordeling og for at den føles lettere enn den er – når den er riktig justert. En kunde skriver at ryddesagen er minst like kraftfull som en ryddesag hen hadde tidligere, men to-taktsmotor.