Lurer du på hvilke bærbare AC som er best i test? Her lister vi opp våre 5 mest populære produkter innen klimaanlegg. Alle har dessuten blitt testet og fått toppkarakterer av kundene våre.

Det er mye å like med sommeren, men når innetemperaturen passerer 25-grensen og soverommet føles som en badstue, er det vanskelig å ikke lengte tilbake til kjøligere tider. Den klassiske viften kan gi midlertidig avlastning. Men skal du kunne senke den faktiske temperaturen, trenger du en AC (også kalt klimaanlegg eller klimaanlegg) som kan absorbere varmen i luften og ta den ut av rommet.

Mange velger å kjøpe et bærbart AC, som kan tas fram når behovet oppstår og flyttes mellom ulike rom. Selv om enheten er bærbar, bør du huske på at den bærbare AC-en alltid er utstyrt med en ganske kraftig slange for å lede den varme avtrekksluften ut. Hvis du ikke ønsker å lage hull i veggen, finnes det spesielle tetningssett som lar deg henge slangen ut gjennom et vindu eller balkongdør.

Bærbar aircondition: Slik fungerer det

Hvilken bærbar AC er best?

Det viktigste når du velger en bærbar AC. er at den har tilstrekkelig kapasitet til å kjøle ned rommet den skal være i. Kapasiteten måles i kilowatt (kW) eller BTU (British Thermal Unit). Ved å multiplisere antall kW med 10, kan du få en ide om hvor mange kvadratmeter en bærbar AC kan kjøle (en 2,6 kW AC kan derfor kjøle et rom på 26 kvadratmeter). Ser man på BTUer, beregnes det vanligvis at det trengs rundt 350 BTUer per kvadratmeter.

Når du ser på de bærbare klimaanleggene vi selger mest hos Staypro, har de fleste kapasitet til å kjøle mellom 20 og 50 kvadratmeter. Viktig å huske på er at bærbare AC-enheter fungerer best i trange rom. Med andre ord, hvis du tenker på å kjøpe en stor AC for å kjøle ned en hel etasje, kan det være bedre å kjøpe en mindre AC for hvert rom.

Gode omtaler og høye gjennomsnittskarakterer

Fordi alt handler om å velge riktig AC til riktig rom, er det vanskelig å si hvilken AC som er «best i test». AC-en som er best for en kunde kan være helt feil for en annen. Når vi ser på omtalene og vurderingene våre kunder har lagt igjen, kan vi imidlertid konstatere at de aller fleste som har kjøpt en av våre mest populære AC-enheter er svært fornøyde, og at gjennomsnittlig vurdering er mellom 4 og 5.