Hvilken luftavfukter som er best, er helt avhengig av hvor den skal stå og hvordan den skal brukes. Her ser du de fem avfukterne i sortimentet vårt som selger best, og som har fått toppkarakterer av kundene våre. 

Mange kontakter Staypro og lurer på hvilken type luftavfukter de har behov for. Det kan være at man ønsker å tørke klesvasken raskere, at det har begynt å lukte ekkelt i kjelleren, eller at man ønsker å unngå fremtidige renoveringskostnader.  

I stedet for å se seg blind på kvadratmeter, kilowatt og andre spesifikasjoner, råder vi kundene våre til å tenke på hvor luftavfukteren skal stå og velge modell ut ifra behov. En kondensavfukter beregnet for badet vil ikke være «best i test» dersom du plasserer den i kjelleren og omvendt, uansett hvor stort arbeidsområde den har. 

Kondensavfuktere er mest populære 

Med det sagt, er det på tide å se nærmere på hvilke avfuktere vi selger mest av her på Staypro. Blant de bestselgende luftavfukterne er stort sett alle såkalte kondensavfuktere. Disse kondenserer vannet ved hjelp av et kjøleelement og fører det til et sluk eller en oppsamlingstank. I tillegg til kondensavfuktere, har du også sorpsjonsavfuktere. Sorpsjonsavfuktere tørker i stedet ut luften ved hjelp av en roterende fuktabsorbent, og forvandler den til damp som deretter føres ut.  

I en leilighet, garasje eller på badet pleier en kondensavfukter å være det mest naturlige valget. Men i en kald krypkjeller kan sorpsjonsavfukteren være et bedre valg, da den kan jobbe i minusgrader. Alt dette kan du selvfølgelige lese mer om i guiden vår «Luftavfukter – slik velger du riktig modell». 

Garasje, krypkjeller, bad eller kjeller? 

Blant de mest populære avfukterne våre finner vi både mindre modeller beregnet til bad og små rom, og mer kraftige modeller for større garasjer, vaskerom og kjellere. På toppen ligger kjente produsenter som Woods og eeese. Blant de gode tilbakemeldingene fra kundene finner vi kommentarer som «Utrolig kapasitet», «Utfører jobben perfekt» og «Fantastisk bra maskin!». 

Våre mest populære avfuktere 

Vanskelig å velge avfukter? Dette er de mest populære og best likte modellene våre akkurat nå.