Den høytytende sorpsjonsavfukteren kan utrette underverker på et loft, i en garasje eller i en fuktig krypkjeller. Lurer du på hvilken som er best i test? Her finner du en liste over de modellene som er de mest populære og mest solgte akkurat nå. Alle har dessuten blitt testet og fått toppkarakterer av kundene våre. 

Kondensavfukteren, som kondenserer luften ved å kjøle den ned, er ofte det selvfølgelige valget om du ønsker å tørke klesvasken raskere eller fjerne den ekle lukten i kjelleren. Men hvis du har behov for en driftssikker og høytytende løsning til en krypkjeller, kryprom, loft, garasje eller bygg, kan sorpsjonsavfukteren være et bedre valg. Nedenfor på denne siden finner du mer informasjon om våre mest populære og best likte sorpsjonsavfuktere. 

Sorpsjonsavfuktere kan også brukes i minusgrader 

Sorpsjonsavfuktere, som også kalles for krypkjelleravfuktere, tørker luften gjennom en roterende fuktabsorbent. Ved hjelp av varmluft forvandles fuktigheten til vanndamp, som deretter føres ut av rommet gjennom en slange. Siden sorpsjonsavfukteren benytter absorbering i stedet for nedkjøling, kan den – i motsetning til kondensavfukteren – også brukes i minusgrader. Potensielle ulemper med sorpsjonsavfuktere er at rommet som skal avfuktes må være helt tett, at de forbruker relativt mye energi og at de kan være ganske høylytte.  

De beste sorpsjonsavfuktere ifølge kundene våre 

Når man ser på hvilke sorpsjonsavfuktere vi selger mest av på Staypro, så har de flere ting til felles. Den typiske kunden kjøper en avfukter beregnet for 100–200 kvadratmeter, og som kan brukes i både midlertidige og faste installasjoner. Luftavfukterne med den største kapasiteten gir i enkelte tilfeller muligheten til å koble til flere tørrluftskanaler for å øke arbeidsområdet. Flere av dem har et separat kontrollpanel som kan monteres inne i huset, slik at du kan kontrollere luftfuktigheten og sjekke om luftavfukteren fungerer eller ikke. 

De 5 mest populære sorpsjonsavfukterne våre