Stadig flere ønsker å bygge terrassebord med et skjult innfesting, uten synlige skruer og spiker. Essve lanserer nå sitt nye terrasseverktøy Essve Edgefast, en pneumatisk spikerpistol som gjør jobben 4-5 ganger raskere enn med tradisjonell toppskruing.

Terrasser med skjult innfesting, dvs. terrasser uten synlige spiker- eller skruehoder, blir vanligere og vanligere. For en tid tilbake lanserte Essve sitt HDS-verktøy som er festet over terrassebordet og som fører inn skruene riktig. Nå utvider de sitt arsenal med den komprimerte luftdrevne spikerpistolen Essve Edgefast.

Den store fordelen med å bruke Essve Edgefast, er hastigheten. Ettersom du nå kan feste begge sider av terrassebordet i en og samme bevegelse, er denne måten 4-5 ganger raskere enn toppskruing. Essve Edgefast kan du bruke på myke og middels harde tresorter med tykkelse opptil 28 mm.

En helt ny innfesting

Essve Edgafast er en spikerpistol, men i stedet for tradisjonelle spiker bruker den et spikerlignende feste. Den er flat med taggete sider slik at den ikke vandrer oppover når treet tørker og er limet i strimler på 25 stykker.

Maskinen er ladet med 100 innfestinger i gangen, noe som er nok til omtrent tre kvadratmeter terrassebord. Spikeren er tilgjengelig i klasse C4 og A2, som anbefales til områder nære sjøer.

Fungerer best med en middels kompressor

For å kunne bruke verktøyet trenger du en kompressor som kan levere 5-8 bar. Siden hvert slag bruker 2,5 liter luft, anbefales en lufttank på 15 liter eller mer.

Slik bruker du Essve Edgefast

  1. Monter en av distansebrikkene som kommer med, på verktøyet. Distansebrikken bestemmer hvor mye plass du får mellom platene..
  2. Skyv inn neste bord
  3. Vri ned verktøyet og trykk det mot bordet for å løsne sikringen.
  4. Trykk på avtrekkeren.
  5. Vri verktøyet helt i den andre retningen, og gjenta prosedyren.