En tigersag er virkelig ett allsidig verktøy. Den kan arbeide med rimelig presisjon, samtidig som den er helt uunnværlig ved rivningsarbeid og mer krevende oppgaver.

En tigersag brukes generelt når noe må kappes – metall, plast, tre, glassfiber, gips, puss m.m. Alt dreier seg om å velge riktig maskin og sagblad til formålet. Valget av sagblad er svært viktig.

Med riktig blad kan du i prinsippet sage i alle materialer. Det er litt som å ha en stikksag i hånden, bare kraftigere og med flere bruksområder. Nedenfor er noen punkter du bør ta i betraktning før du velger tigersag.

Motorstyrke

Sørg for å velge en maskin som er sterk nok til formålet. Hvis du f.eks. skal utføre en større rivningsarbeid, kan det være farlig om du har en altfor svak maskin. Bladet kan sette seg fast, og da kan det gå ille!

Vekt

Vekten på tigersagen kan være en avgjørende faktor når du vet at du vil bruke den mye. En batteridrevet maskin veier som regel mer enn en nettdrevet. Hvis du skal bruke den i mindre rom, kan en liten batteridrevet maskin på 10,8-V være å foretrekke, da den beskjedne størrelsen gjør den smidigere å jobbe med og lettere enn en 18-V batteridrevet eller nettdrevet maskin.

Turtall

Turtallet er en viktig faktor når du skal velge tigersag, da det er avgjørende for hvor effektiv avvirkningen blir. Det påvirker også levetiden til sagbladet. Jo høyere turtallet er, desto raskere slår stempelet bladet frem og tilbake i materialet. Og med riktig blad til formålet blir avvirkningen optimal.

Det blir selvsagt enklere med en tigersag der du selv regulerer slaghastigheten med knappen, da det gjør at du selv kan avgjøre hvilken hastighet som egner seg best for materialet du arbeider med.

Slaglengde

Slaglengden til stempelet har også en viss betydning. Jo lengre slaglengden er, desto mer vil sagbladet avvirke per slag, noe som påskynder prosessen og øker levetiden til bladet.

Anhold

Noen tigersager har anhold som kan justeres, mens enkelte modeller har faste anhold. De justerbare er å foretrekke, da du kan justere anholdet slik at du får brukt bladet optimalt, samtidig som du får et stødig anhold mot materialet du sager.

Hvis du lurer på noe rundt dette, kan du ta kontakt med Staypro sin dyktige kundeservice, så hjelper vi deg!