Vårrengjøring kan være morsomt, oppløftende og fantastisk – men det kan også være et slitsomt evighetsarbeid. Mye handler om hvilket utstyr du har. I denne artikkelen foreslår vi 7 produkter som gjør din vårrengjøring enklere, morsommere og mer effektiv!

Fuglekvitter, pollen og kirsebærblomster i all sin prakt. Det mest pålitelige vårtegnet må fremdeles være at naboene setter opp vinduene sine og slår på støvsugeren. Vårrengjøring er en måte å forberede både oss selv og hjemmene våre på lysere tider, og med riktig utstyr kan du gjøre en hver rengjøring til en fornøyelse!

7 produkter som hjelper deg med din vårrengjøring

Grovstøvsuger – Bli kvitt grus, sand og skitt

Støvsugeren er et av de mest grunnleggende hjelpemidlene når det er tid for å rense vekk grus, sand og andre ting som hører vinteren til. Med en real grovstøvsuger kan du ikke bare støvsuge bak sofaen, men også i hagen, på terrassen og i bilen. Noen modeller lar deg til og med suge opp væske. Arbeidet blir lettere hvis du velger rett munnstykke og tilbehør til oppgaven!

Løvblåser, eller luftbkåser – blåser bort alle rester fra vinteren

En vanlig misforståelse er at løvblåseren, eller luftblåseren som den også kalles, bare brukes en gang i året når høstbladene skal samles opp. Men stadig flere får øynene opp for at løvblåseren kan brukes til alt fra å blåse bort snø til å blåse opp badeleker. Den er også et helt utmerket verktøy når du trenger å rengjøre plenen, terrassen og oppkjørselen.

Multiverktøy – For den aller tøffeste rengjøringen

Noen ganger er det vanskelig å komme til, eller at skitten sitter såpass bra fast at den vanlige børsten ikke er tilstrekkelig for jobben. Da kan multiverktøyet komme til unnsetning. Hvis du allerede eier et multiverktøy, kan du bruke forskjellige additiver for rengjøring, men det finnes også mindre multiverktøy som er laget bare for rengjøring. Som er perfekt for rengjøring av ovner, gryter, fliser og dusjhjørner.

Høytrykksspyler – Hjelper deg å spyle bort vinterens siste spor

Jada, det er fantastisk når hagen er dekket i hvit, glitrende snø. Men den grå, skitne gjørma som blir igjen når snøen smelter, er alt annet enn behagelig. For å rengjøre huset, terrassen, fasaden og gangen, trenger du en høytrykksspyler. Jo høyere vanntrykket er, desto raskere går det (men ikke glem å ta det forsiktig på følsomme overflater)!

Batteridrevet vindusvasker – For rene vinduer uten rammer

Vi har alle, en eller annen gang følt oss veldig fornøyd med en vindusvask – særlig når solen titter fram og de irriterende linjene ikke er der lenger! Med en batteridrevet vindusvasker som suger opp vannet mens du skraper, blir arbeidet lettere.

Poleringsmaskin – Gjør at bilen ser ny ut

Hvorfor nøye seg med huset og hagen? Selv bilen trenger litt ekstra kjærlighet etter vinterens stress. Med en poleringsmaskin kan du skjule riper og få tilbake lakkens tidligere glans!

Mopp – Et must for skinnende, rene gulv

Støvsugeren gjør en utmerket jobb med å fange sand, støv og grus – men for den skinnende, rene følelsen av nyrenset trenger du en en mopp, eller flere. En dampmopp som funker på alle typer gulv, og som kommer med munnstykke, liten skrape med overtrekk, liten stålbørste, pussbørste og standardpute er en god start.