Enten du jobber lange dager i støyende omgivelser eller jobber i hjemmet og hagen, er det viktig å velge et hørselvern du trives med. På denne siden har vi samlet våre mest solgte og mest populære hørselvern. Alle har blitt testet og har fått høye karakterer fra kundene våre.

De fleste vet at vi bør bruke hørselvern når vi jobber i støyende omgivelser eller med bråkete maskiner. Det ikke alle tenker på, er at selv gressklippere og elektriske verktøy for hjemmebruk kan nå skadelige støynivåer og på sikt forårsake permanent hørselsskade.

Viktige egenskaper og funksjoner

Når kundene våre velger hørselvern, er det merkene 3M Peltor og Hellberg som dominerer. Fremfor alt velger de litt mer robuste hørselvern med hodebøyle. Det skader heller ikke om de er utstyrt med den nyeste teknologien. Bluetooth for musikkstrømming og telefonsamtaler står høyt på ønskelisten. Det samme gjør også FM-radio, gjerne med en veiledende stemme som forteller hvilket radiobånd brukeren befinner seg på.

En annen populær funksjon er nivåavhengig aktiv medhøring, som lar deg slippe inn lyd fra omgivelsene ved hjelp av en eller flere mikrofoner på utsiden av dekslene. Dette betyr at du som bruker kan snakke med kollegaene dine og høre viktige varselssignaler uten å risikere å bli utsatt for skadelige støynivåer. Alle modeller er CE-merket og kommer fra kjente produsenter, noe som gjør det lettere å få tak i reservedeler og hygienesett.

Velg hørselvern med omhu

Det hevdes at det beste hørselvernet er det hørselvernet som brukes, så det er viktig å sette seg godt inn i saken før du velger. Hvis du bare bruker hørselvernet av og til, kan du kanskje klare deg med et passivt hørselvern uten elektronikk, men hvis målet ditt er å bruke det store deler av dagen, er det viktig med ekstrafunksjoner.

Hvor mye støy et hørselvern demper, kan leses av SNR-verdien på beskyttelsen (Single Number Rating). Mange av våre mest populære hørselvern har en SNR-verdi på rundt 30, noe som betyr at de demper lyden med 30 desibel (dB).

Våre fem mest populære hørselvern: