Når du har kjøpt nytt hørselvern vil du gjerne ta vare på det. I denne artikkelen tipser vi om smart tilbehør som hjelper deg med å få mest mulig ut av hørselvernet ditt!

 

En fordel med å velge hørselvern fra en av de store og kjente produsentene er at du alltid kan få reservedeler i tilfelle noe skulle gå i stykker. Men du kan også velge blant et bredt utvalg av tilbehør som gir deg muligheten til å tilpasse hørselvernet ditt, gi det et personlig preg og gjøre det enda bedre. I denne guiden går vi gjennom noen vanlige tilbehør som mange produsenter tilbyr.

Bommikrofon

Mange elektroniske hørselvern har en innebygd mikrofon. Den fungerer bra når forholdene ligger til rette for det, men hvis du trenger å gjøre deg hørt i støyende omgivelser, trenger du en støyreduserende bommikrofon. Bommikrofonen sitter på en liten arm og plasseres i nærheten av munnen. Bommikrofoner kan fungere litt annerledes avhengig av modell og produsent, men generelt er de veldig gode til å filtrere ut omgivelseslyder og forsterke stemmer.

Oppbevaringsveske

Mange hørselvern er konstruert for å tåle tøffe forhold, men det skader ikke å ta godt vare på det. Hvorfor ikke investere i en beskyttende oppbevaringsveske som du kan bære hørselvernet ditt i når du ikke bruker det? En lett veske med skulderrem passer på mange måter perfekt til dette formålet.

Hygienesett

Et hygienesett kan inneholde litt forskjellige deler avhengig av hørselvernmodell og produsent, men hensikten er alltid den samme, nemlig å holde hørselvernet i god stand så lenge som mulig. Å bytte øreputer, tetningsringer, hodeputer og lydabsorbenter med jevne mellomrom er ikke bare et spørsmål om hygiene. Ettersom den lydabsorberende evnen til hørselvernet forverres når putene tørker eller sprekker, er det også et spørsmål om funksjon. I noen tilfeller kan du oppgradere opplevelsen din ved å velge tetningsringer i et annet materiale, som for eksempel ringer fylt med silikongel som former seg etter hodet. Eventuelle andre deler som må byttes ut med jevne mellomrom er mikrofonbeskyttelsestape og vindbeskyttelse.

Utskiftbare deksler

Føler du at hørselvernet begynner å bli gammelt og slitt? I så fall kan nye deksler gjøre at hørselvernet ditt ser ut som nytt igjen. De utskiftbare dekslene selges som reservedeler, men kan også oppfylle en praktisk funksjon. Til noen hørselvern beregnet for jakt finnes det for eksempel hørselvern i forskjellige farger, slik at du kan velge om du vil være kamuflert eller vises litt ekstra i terrenget.

Batterier og ladere

Hørselvern har generelt god batterilevetid, men hvis du bruker funksjoner som Bluetooth, komradio og medhøring, blir den betydelig forkortet. Hvis du er avhengig av kommunikasjonsradio eller en annen funksjon, kan det lønne seg å investere i et ekstra reservebatteri – eller i det minste en ekstra USB-kabel eller vegglader. Da batterier er ferskvare med begrenset levetid, må de byttes ut etter et visst antall ladesykluser.

Fester

Tidene forandrer seg – og det samme gjør hørselvernet ditt. Hodebøyle og hjelmfester hjelper deg med å bytte mellom forskjellige konfigurasjoner, slik at du ikke trenger å kjøpe nytt hørselvern når behovet endrer seg. Sjekk nøye hvilke fester som kan brukes sammen med hørselvernet ditt.