Trenger du å konvertere kilometer til miles? Meter til fot? Meter til cm? Centimeter til tommer? I vårt hendige konverteringsverktøy for lengde kan du konvertere en rekke forskjellige lengdemål, som meter, millimeter, centimeter, desimeter, kilometer, miles, engelske miles, yard, fot, tommer og nautiske mil.

Vanlige spørsmål

Hvor lang er en fot?

Fot er en eldre lengdeenhet som hovedsakelig brukes i land som USA, Storbritannia og Canada. Som navnet antyder, har målingen sin opprinnelse i menneskets fot, men siden ingen fot er lik den andre, har målingen blitt standardisert av praktiske årsaker. I dag er en fot 0,3048 meter. Fot brukes fortsatt innen visse områder, for eksempel i byggebransjen og når vi måler TV-skjermer.

Hvor lang er en mile?

I det metriske systemet er en engelsk mile nøyaktig 1,60934 kilometer. Engelsk mile brukes som lengdeenhet i land som USA og Storbritannia, der en mile tilsvarer 5280 fot eller 1760 yard.

Hvor mange kilometer (km) er en mile?

En norsk mil tilsvarer 10 kilometer. Hvis du tenker på en engelsk mile, tilsvarer den 1,60934 kilometer.

Hvor mange meter er en kilometer (km)?

En kilometer (km) tilsvarer 1 000 meter.

Hvor mange meter er en mile?

En mile i det metriske systemet tilsvarer 10 000 meter. Hvis du tenker på en engelsk mile (som ofte kalles mile), tilsvarer en slik 1 609,34 meter.

Hvor lang er en nautisk mil?

En nautisk mil er nøyaktig 1 852 meter. Den nautiske milen er basert på jordens omkrets og er derfor vanlig innen skipsfart og luftfart.

Hvor lang er en yard?

I det metriske systemet tilsvarer en yard 0,9144 meter. Det er også det samme som 3 fot eller 36 tommer. Lengdeenheten yard brukes blant annet i USA og Storbritannia.

Henrik tipser - Staypro - omregningstabell

Har du noen gang prøvd å henge opp et bilde ved hjelp av et slarkete målebånd, vet du hvor viktig det er å ha riktige måleverktøy for det du skal gjøre. Dette er mine favoritter.

  • Linjal - enkel å bruke og bra for å måle korte avstander. Jeg foretrekker varianter i stål. På nettsiden vår finner du dem under overskriften "Målestaver".
  • Tommestokk - Tommestokken er en ekte klassiker! Sammenleggbar og pålitelig.
  • Målebånd - Jeg bruker tekstil målebånd for å måle uregelmessige overflater. Utdragbare målebånd er svært praktiske for rask måling på stedet. Velg et solid målebånd som holder seg stivt uten at du trenger å legge det på gulvet. Her finner du våre målebånd.
  • Skyvemål - Du bruker skyvemål når du skal måle små objekter med veldig høy nøyaktighet. Det finnes både digitale og analoge varianter.
  • Laseravstandsmåler - Min absolutte favoritt er laseravstandsmåleren. Den er spesielt hendig når du skal måle lengre avstander. Alt du trenger å gjøre er å sikte og trykke på en knapp for å få nøyaktig avstand. Her finner du våre avstandsmålere.

Henrik, testleder hos Staypro

Staypros testleder Henrik griper hver mulighet han kan for å ta på, kjenne og teste de nyeste produktene i sortimentet - ofte foran kameraet i testlaboratoriet.