Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Skyvelær

Nedenfor er vårt utvalg av skyvelær
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
58 produkter
  • 1
Skyvelære er et universelt hjelpemiddel for måling av avstanden mellom flate og sylindriske overflater ved nøyaktighetskrav av størrelsen 0,1 mm. Det er et direktemålende måleredskap. Den består av en gradert stamme med en fast målekjeft og en målestang som er bevegelig langs stammen. Avhengig av sin hensikt har kjeftene enten flate eller sylindriske måleflater eller knivegger

På et skyvelære med nonieskalaer avleses antallet millimetere umiddelbart på hovedskalaen mens desimalene avleses med hjelp av nonien. De vanligste nonieskalaene er 0,02 mm og 0,05 mm.

Skyvelære med digital avlesing består av et elektronisk målesystem og er utstyrt med et tegnevindu av LCD-type. Målverdien blir angitt her umiddelbart i sifrer, noe som medfører en raskere og sikrere avlesing enn når et skyvelære med nonieskala brukes. De fleste elektroniske skyvelærer er utstyrt med en datautgang der måleverdien kan videreføres til en data eller skriver for videre behandling.

Parallaxfeil betyr at man ikke har avlest nonieskalaen på et analogt skyvelære eller mikrometer rett ovenfra; den gir en vinkelfeil (parallaxfeil). Parallaxfritt skyvelære innebærer att nonien og skalaen ligger i samme plan.
Momentlåsing gjør at skyvelæren kan flyttes bare om momentlåsingen er inntrykt.

QUADRI innebærer at skyvelæren kan brukes på fire ulike måter: for innvendig og utvendig måling samt for høyde- og dybdemåling.