Vannlekkasjer er vanligere enn man tror, og det er tidskrevende å rette opp. Ved å installere en vannavstengingsventil og anvende en vanndetektorer forebygger og varsler du hvis uhellet skulle være ute. Marcus Nordgren fra Grohe forteller mer om hvordan du kan sikre hjemmet ditt mot vannskader på en smart måte.

En vannavstengingsventil både forebygger og varsler om vannlekkasjer i hjemmet ditt. Den fungerer som en automatisk beskyttelse og stenger vannet på et sekund hvis et rør skulle briste. Den oppdager og varsler også om mikrolekkasjer som kan være alt fra dryppende kraner til lekkasjer i veggene.

- Den viktigste grunnen til å skaffe en vannavstengingsventil er for å forhindre store vannskader. Men også fordi den oppdager mindre lekkasjer som ellers kan føre til større problemer på sikt, sier Marcus Nordgren fra Grohe.

Grohe Senseguard - 8 viktige funksjoner:

  • Varsler om rørbrudd
  • Stenger av vanntilførselen
  • Varsler om mikrolekkasjer
  • Varsler om unormalt høyt forbruk
  • Varsler om frost
  • Måler vanntrykk
  • Måler vannstrøm og forbruk
  • Måler vanntemperatur

Grohe Sense Guard - en smartere vannavstengingsventil

Grohe har utviklet vannavstengingsventilen Grohe Sense Guard som er en vannvakt som beskytter mot vannskader og har flere andre funksjoner som forenkler hverdagslivet. Vanndetektoren fungerer for eneboliger som villaer, hytter og foreningslokaler. Den hjelper deg med å holde oversikt over forbruk, temperatur og trykk.
- Grohe Sense Guard installeres ved siden av den eksisterende vannmåleren. Før installasjonen må du forsikre deg om at både strøm og wifi når dit, siden det er nødvendig for at den skal fungere, sier Nordgren.

Trådløs vanndetektor

Akkurat som en røykvarsler varsler om røyk og brann, varsler en vanndetektor om vannlekkasjer og fuktighet. De bærbare sensorene Grohe Sense kan plasseres på steder som ved kjøkkenbenken eller oppvaskmaskinen på kjøkkenet. - Ved vaskemaskinen eller tørketrommelen på vaskerommet, hvor faren er stor for en lekkasje.

- Du kan også plassere Grohe Sense på andre steder, for eksempel i kjelleren og på loftet som fuktighetsvarsler. Fuktighet fører over lengre tid til mugg, og ved å kontrollere fuktigheten forebygges muligheten for mugg.

Grohe Sense Guard installeres ved siden av den eksisterende vannmåleren.

Tilpasser seg etter hvordan klimaet er i hjemmet ditt

Sensorene er intelligente og tilpasser seg etter hvordan klimaet er i hjemmet ditt.
Den smarte teknologien leser av rommets klima og varsler ut fra ulike verdier avhengig av rommet. Den kan altså lære seg å ikke varsle ved like høy luftfuktighet på vaskerommet og badet som på kjøkkenet eller i kjelleren. Med den trådløse vanndetektoren har du ikke bare kontroll på oversvømmelser og luftfuktighet. Den kontrollerer også lufttemperaturen og varsler ved frost.

Grohe Sense kan kjøpes både som et sett med vannavstengingsventilen og separat.

- Hvis du vil begynne å sikre hjemmet mot vannskader, kan du først kjøpe en sensor, den starter i gang på fem minutter. Deretter kan du både installere flere sensorer og Grohe Sense Guard for å få best mulig beskyttelse mot vannskader.

Grohe Sense

• Trådløs, batteridrevet med AAA-batterier
• Lang batterilevetid, opptil 4 år
• Tåler vannstrømmer, men bør ikke plasseres direkte i vann
• Måler temperatur og luftfuktighet hver time
• Kan forlenges ved plassering i trange rom

Internettforbindelse og app

Både Grohe Sense Guard og Grohe Sense kobles til en app.
I tillegg til å varsle via selve sensoren, sendes det notifikasjoner gjennom appen om det spesifikke problemet. Hvis vannavstengingsventilen eller sensoren ikke er koblet til wifi, vil de likevel varsle, men du får ingen informasjon via appen om hva varselet gjelder.

Med appen kan du også styre både vannavstengingsventilen og vanndetektoren. Hvis en vannavstengingsventil er installert, kan du stenge av vanntilførselen når som helst direkte fra appen. Du kan også sette inn verdier for hva hver enkelt sensor skal varsle om, for eksempel ved kulde eller varme, eller ulike nivåer for luftfuktighet.
- Du kan alltid sjekke verdiene, og det er jo greit å kontrollere ting som temperatur når du skal til hytta. Du slipper også å bli overrasket av for eksempel frosne rør og vannlekkasjer først når du er på stedet uten å få varsel og tid til å planlegge.