En skikkelig arbeidsplass er viktig enten du er hobbysnekker eller profesjonell. Like viktig er det at du har gode oppbevaringsmuligheter og orden på maskiner, verktøy og andre viktige ting. Enten det gjelder en bod, garasje eller et annet oppbevaringsrom så har vi på Staypro alt du trenger for å kunne fikse ditt eget verksted.

Orden og ryddighet på arbeidsplassen er alfa og omega for at du skal kunne få til dine prosjekter eller arbeid så bra og smidig som mulig. Hos Staypro finner du både oppbevaring- og garasjeinnredning, alt fra arbeidsbord og arbeidsbenker til hyller, skap, garasjegulv og belysning.

Lasse tipser

Praktiske verktøy og redskaper i garasjen

I tillegg til dine vanlige maskiner og verktøy finnes det andre ting som kan være bra å ha i garasjen. Selvfølgelig må du prioritere ut fra dine egne behov og plassens størrelse.

Sagbukker – for å kunne få ekstra arbeidsplass når det trengs. Hvis du velger en sammenleggbar variant, tar de minimalt med plass.

Stige – Hvis du oppbevarer på høyden og trenger å nå noe fra øverste hylle uten å risikere at du skader deg, men også selvfølgelig for å kunne utføre jobber der du ikke rekker opp til.

Jekk – Har du en garasje der du skal mekke med bilen er det nødvendig med en jekk, perfekt for blant annet å kunne bytte dekk selv.

Hageredskaper – Garasjen er et perfekt sted å oppbevare hageredskapene i. Det finnes smidige oppbevaringsløsninger der du kan henge opp redskapene på veggen.

Kompressor – For å drive muttertrekkere eller andre trykkluftsdrevne verktøy.

Lasse, Staypro

Staypros fremste verktøyekspert Lasse har erfaring både fra å jobbe med verktøy innen detaljhandel og praktisk ute i feltet. Fremfor alt har han en stor egen interesse for alt som har med verktøy å gjøre.

Innrede garasjen

For å kunne jobbe på en god måte gjelder det å ha de riktige forutsetningene. Dette gjelder selvfølgelig arbeidsplassen både hjemme og på jobb.
I garasjen, boden eller i verkstedet ditt bør du sørge for at det finnes god arbeidsbelysning, gode varmekilder, bra oppbevaring og selvfølgelig verktøy og maskiner for å kunne utføre prosjektene dine!

Belysning i garasjen

Å ha god arbeidsbelysning er viktig både for resultatet og for at du skal se ordentlig når arbeidet utføres. Det kan være vanskelig å vite hvilke lamper som er best å ha i garasjen. Les vår artikkel "Slik velger du riktig arbeidsbelysning" for tips om hvordan du skal tenke.

Varme i garasjen

Kulden om vinteren kan kanskje få deg til å ta ufrivillige pauser i prosjektene – men det finnes en løsning uten å stadig måtte ha varmen på i bod og garasjen. Med en varmevifte eller et konvektorelement får du raskt opp en behagelig temperatur å arbeide i, og når du er ferdig slår du bare av den.

Garasjeinnredning og oppbevaring

Enten du har en stor eller liten bod- eller garasje er oppbevaringen en viktig del.
At dine verktøy og andre redskaper er lett tilgjengelige for deg og du enkelt kan legge dem bort gjør det ikke bare pent og ryddig, men gjør arbeidet og dine prosjekter lettere. Staypro har et bredt utvalg av oppbevaringsalternativer, noe som betyr at du kan innrede garasjen helt etter dine egne mål og behov.

Hyller, skap og verktøystavler

La gulvet være så fritt som mulig for å optimalisere arbeidsplassen og bruk veggene til oppbevaring i stedet. Skap og hyller er gode alternativer for å kunne oppbevare tingene dine i høyden. Du kan tenke at ting som trenger å være mer beskyttet fra smuss og støv bør oppbevares i skap, mens det som er mer robust kan oppbevares synlig på hyller.

Verktøy- og oppbevaringstavler der du kan feste både bokser og kroker er en god måte å oppbevare småting og håndverktøy på! På verktøytavlene kan det være smart å oppbevare ting som skal være lett tilgjengelig – da har du dem alltid nær hånden.

Verktøyvogner

En verktøyvogn er praktisk i flere tilfeller – både i hvor mye den rommer og fordi du smidig kan rulle den frem til arbeidsplassen din. Du kan altså plassere den slik at du lett kommer til alt du trenger når du jobber på prosjektene dine. De finnes i ulike modeller og størrelser slik at du kan finne en som passer ditt behov.

Arbeidsbord og arbeidsbenker

Selvfølgelig skal du også ha en flate å jobbe på! I tillegg til fri gulvplass trenger du også fri bordflate. Det finnes også arbeidsbord som passer til ulike typer jobber, som for eksempel hvis du skal bruke en kapp- og gjær sag, eller om du skal jobbe med lange planker og annet

Arbeidsbordene kan også ha ulike praktiske funksjoner som kan være bra å tenke på når du skal velge et. Noen kan slås sammen, noe som er praktisk hvis du vet at du kommer til å jobbe på ulike steder. Det finnes også arbeidsbord som er høydejusterbare, noe som gjør at du kan finne riktig ergonomisk stilling.