Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Motorsager

Kraftdrevne motorsager er nyttige verktøy som kan håndtere hagedrift. Hos Staypro finner du nettdrevne modeller fra mange kjente merker som Makita, Bosch, AL-KO med flere.Les mer
Søkeresultat fra kunnskapsportalen
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
12 produkter
  • 1
Nettdrevne motorsager er nyttige verktøy som kan håndtere hagedrift. Du kan enkelt klippe greiner, trimme kvister og håndtere lettere arbeid rundt på tomten. Motorsagen utfører sagearbeid effektivt med et tagget sagblad som drives motorisk rundt sagbladet. Mange elektriske sager er utstyrt med automatisk kjedesmøring for å lette vedlikeholdsarbeidet. Hos oss i Staypro har vi et utvalg nettdrevne motorsager fra kjente merker som Makita, Bosch, AL-KO, Hikoki med flere.

Hvilken motorsag bør du velge?
Å velge motorsag kan være en vanskelig oppgave. For å få en ide om hvilken variant du skal velge, er det greit å tenke på hvordan du har tenkt å bruke maskinen. Skal du trimme greiner i hagen din eller kutte trær? Hvor stor er tomten din? Hvilke trematerialer bør du kutte? For deg med en liten tomt som planlegger å rydde i hagen, er en nettdrevet motorsag et utmerket valg. Den egner seg også til vedkløyving på byggeplasser. Skal du felle trær eller hogge grove stammer av løvtre, er en bensindrevet modell mer fordelaktig.

Hvor kraftfull en maskin du trenger avhenger av hvor tykke grenene du skal kutte. Skal du sage tykkere kvister er det greit å velge en sag med høy effekt og høy kjedehastighet. Kjedehastigheten varierer avhengig av modell, men man kan vanligvis regne med en hastighet mellom 10-15 m/s.

Mange fordeler med nettverkstilkobling
For å bruke en nettdrevet motorsag trenger du lett tilgang til en stikkontakt. Dette gjør at de elektriske variantene ofte foreslås for mindre tomter. Fordelene ved å velge en nettdrevet modell er imidlertid mange – du får jevn kraft, ubegrenset brukstid og stillegående drift. Du trenger ikke å huske å lade batterier eller fylle drivstoff, men kan enkelt koble til verktøyet og begynne å sage. Andre verdsatte funksjoner du kan finne i elektriske sager er kjedebrems og ergonomisk håndtak som letter lengre bruk.

Ikke glem verneutstyret
Det er viktig at du håndterer motorsagen med forsiktighet og respekt. Riktig verneutstyr er et must, så før du går ut og sager, sørg for å bruke hjelm med visir, hansker med stabilt grep, ordentlige støvler med stålhette og bukse med sagbeskytter. Begynner du å føle deg sliten i armer og kropp under bruk, er det bedre å ta en pause og fortsette å jobbe senere, for å unngå at du mister fokus og ved et uhell sager skjevt. Her finner du verneutstyr for sagbruksarbeid og mange andre anledninger.