Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Motorsager

En bensindrevet motorsag brukes til å felle og kutte trær, trimme kvister og mye mer. Hos Proffsmagasinet tilbyr vi drivstoffdrevne motorsager fra merker som for eksempel AL-KO.Les mer
Søkeresultat fra kunnskapsportalen
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
5 produkter
  • 1
En bensindrevet motorsag brukes til å felle og kutte trær, trimme kvister og mye mer. De er det opplagte valget for skog- og markeiere som må felle trær eller takle tøffere jobber. I dag finnes det også mindre bensindrevne motorsager tilpasset hjemmebruk. Hos Staypro tilbyr vi drivstoffdrevne motorsager fra store merker som for eksempel AL-KO.

Effektiv saging
Sagearbeidet utføres av et sagkjede med skarpe skjæreledd som motoren driver med klokken rundt sagbladet. Tappene mellom leddene i kjedet smøres ved at sagen pumper ut spesiell sagkjedeolje til sporet på sverdet. Kjedet krever jevnlig filing med rundfil for å opprettholde sageevnen. Rundfiler for vedlikehold av ditt sagkjede finner du her. Den effektive sageteknologien sammen med kraften fra den drivstoffdrevne motoren gjør at bensindrevne motorsager kan håndtere tunge stammer og hardt tre. Har du veldig grove stammer å kutte, er en motorsag med lang sverdlengde å foretrekke.

Hvis du planlegger å trimme tynnere greiner eller kutte ved, kan du vurdere å velge en batteri- eller elektrisk motorsag i stedet. De har betydelig mindre kraft enn drivstoffdrevne varianter, men er ofte lettere i vekt og lettere å manøvrere. Er du usikker på hvilken sag som passer ditt formål, kan du lese mer i vår guide "Batteridrevet eller bensindrevet motorsag?".

Bruk rett brensel
For at motorsagen din skal fungere best mulig, må den brukes med riktig brensel. Alkylatbrensel er det som vanligvis anbefales til hagemaskiner, men i noen tilfeller kan også 95-oktan bensin brukes. Hvilken bensin som passer til ditt verktøy kan leses i bruksanvisningen. Har maskinen din totaktsmotor er det greit å huske å blande olje i bensinen for at verktøyet skal fungere. Du trenger ikke tenke på dette hvis motorsagen din har firetaktsmotor.

Tenk på sikkerheten
Motorsagen er et kraftfullt verktøy som bør brukes med stor forsiktighet. Hundrevis av motorsagrelaterte ulykker skjer hvert år og derfor er det viktig å ta sikkerhetstiltak. En viktig forholdsregel er å kle seg i riktig verneutstyr. Hjelm med visir gir beskyttelse for hodet og øynene og solide hansker gir et fast grep. Du bør også bruke tunge støvler med stålhette og bukser med sag.

Skal du ut i skogen og felle trær, er det også viktig å ha rett kunnskap og erfaring til jobben. En anbefaling er å gå på trefellingsopplæring slik at du lærer å håndtere verktøyet riktig.