Kontakt ossVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Hekksakser

En hekksaks er et sakslignende verktøy som brukes til å klippe hekker, busker, grener og kvister. Alle verktøy i denne kategorien er drivstoffdrevne.
Les mer
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
3 produkter
  • 1
En hekksaks er et sakslignende verktøy som brukes til å klippe hekker, busker, grener og kvister. En bensindrevet modell gir stor kraft som kan klippe kraftige greiner og klippe brede hekker. Du kan klippe uforstyrret uten å bli stoppet av ledninger eller batterier som må lades. Har du en stor tomt med busker eller hekker med lengre avstand fra huset, er derfor en drivstoffdrevet maskin et utmerket valg. Alle verktøy i denne kategorien er drivstoffdrevne.

Velg hekksaks etter behov
Ved hjelp av en hekksaks kan du få jevn og fin vegetasjon i hele hagen. Velger du en saks med lang sverdlengde kan du også kvitte deg med brede hekker. For å gjøre det lettere å kutte i alle posisjoner kan du med fordel velge et verktøy med dreibart håndtak. Da kan du stille inn skjærehodet i en vinkel som passer perfekt til arbeidet du gjør. Staypro har et sortiment av bensindrevne hekksakser fra merker som foreksempel Hikoki. Når du skal velge hekksaks kan det være greit å huske på at drivstoffdrevne verktøy avgir eksos og ofte er tyngre i vekt. Har du en liten hage eller busker med tynne greiner kan du derfor vurdere om en nett- eller batteridrevet modell er å foretrekke.

Viktig med riktig drivstoff
For at hekksaksen din skal fungere som den skal, er det viktig at du bruker riktig drivstoff. Bensindrevne hekksakser har vanligvis totaktsmotorer, noe som betyr at motoren ikke har noe internt smøresystem. Du bør da velge en oljeblandet bensin, eller være forsiktig med å blande inn olje i ditt vanlige drivstoff. Har du et verktøy med firetaktsmotor trenger du ikke tenke på dette. Hvilken bensin som er beregnet på din hagemaskin kan du lese i bruksanvisningen.

Bruk med forsiktighet
De skarpe innsatsene til hekksaksen er effektive når du klipper hekk, men også farlige å håndtere. Vær derfor forsiktig når du bruker verktøyet ditt, og kle deg alltid i verneklær. Arbeidshansker, vernebriller og beskyttelsesjakke er å foretrekke, og for bensindrevne modeller med høyt støynivå kan det også være greit å investere i et par komfortable øreklokker.

Enkelt vedlikehold for lengre levetid
Det er bra å tørke av bladrester, harpiks og smuss fra knivbladene etter hver bruk. Den enkleste måten å gjøre dette på er med lunkent vann og en klut. For grovere smuss kan en skurebørste brukes. For at knivene skal vare lengst mulig, kan du også smøre bladene med olje i ny og ne. Knivene kan også slipes med en kniv beregnet for formålet.