Ikke alle trenger en kraftig skrutrekker med mange funksjoner. Hvis du skal skru sammen Ikea-møbler eller henge opp et maleri, er en enkel skrutrekker i mange tilfeller nok. Har du problemer med å velge en skrutrekker? Dette er våre 5 mest populære skrutrekkere for under 1000 kroner!

En skrutrekker er det første verktøyet mange kjøper når de flytter hjemmefra. Mange velger en drill fordi de vanligvis har mer kraft og også kan bore i tre og metall. Men noen ganger kan en enkel skrutrekker være et bedre valg.

Hva er en skrutrekker?

En skrutrekker er en relativt enkel maskin som brukes til å skru skruer inn i materialer som tre og gips. I den innebygde bitholderens sekskantbrakett setter du inn forskjellige bits avhengig av skruetypen du skal skru inn. Dedikerte skrutrekkere er tilgjengelige i forskjellige prisklasser og med forskjellige funksjoner, men når du ser på våre bestselgende skrutrekkere under 1000 kr har de mye til felles.

Selv små skrutrekkere har nok kraft til å skru inn mindre skruer i gips og tre, og å montere Ikeamøbler

Vanlig med innebygd batteri

Større skrutrekkere, driller og slagdriller har i utgangspunktet alltid utskiftbare batterier. I denne prisklassen er det vanligere at maskinene har et innebygd batteri, ofte på 3,6 volt (V). Trekkmomentene til skrutrekkerne, dvs. hvor hardt de trekker i skruen, er vanligvis rundt 5 newtonmeter (Nm). Dette er nok til å skru inn mindre skruer i gips og tre, samt å sette sammen Ikea-møbler, men hvis du skal skru inn en større skrue i tregere materialer, vil sannsynligvis skrutrekkeren miste kraften og stoppe. Til sammenligning har drillene ofte et dreiemoment på rundt 60 Nm og en slagdrill har et dreiemoment på rundt 200 Nm.

Kjente merkevarer og smarte funksjoner

Våre fem mest populære skrutrekkere for under 1000 kroner har gjerne noen funksjoner og finesser til felles: USB-lading, innebygd belysning og tilbehør for skrutrekking i vinkler. Kundene er alltid glad i kjente merker, og billigere skrutrekkere er intet unntak. Populære merker i dene klassen er for eksempel Black & Decker og Bosch sin grønne DIY-serie.

Dette er våre fem mest populære skrutrekkere for under 1000 kroner

Relaterte artikler