Lurer du på hvilken motorsag som er best i test? I denne artikkelen har vi samlet noen av våre mest populære modeller, sammenlignet dem og samlet vurderinger og anmeldelser fra kundene våre.

Motorsagen trenger ingen nærmere introduksjon. Denne klassikeren brukes til en rekke ulike formål innen både skogbruk og hagearbeid. Enten du skal felle trær, kutte grener eller forberede ved, er motorsagen et opplagt valg.

Motorsager. Finnes i ulike utførelser. Først og fremst snakker man om bensindrevne motorsager, nettstrømdrevne motorsager og motorsager som går på batteri. Bensindrevne motorsager har lenge vært standarden, ikke minst innen skogbruk og av profesjonelle trefellere. Bensindrevne motorsager krever imidlertid en del vedlikehold, er tyngre og genererer eksosgasser.

Ettersom batteriteknologien har utviklet seg, har batteridrevne motorsager økt i popularitet, og det er dem vi selger mest av på Staypro. Disse sagene kombinerer den bensindrevne motorsagens mobilitet med de nettstrømdrevne modellenes stille drift og miljøfordeler. Mange dyrere motorsager har i dag en imponerende effekt som faktisk kan måle seg med bensindrevne.

Hvilken motorsag er best i test?

For at du lettere skal kunne velge hvilken motorsag som er best for ditt behov, har vi sammenlignet noen av de motorsagene vi selger mest av akkurat nå, og samlet kundeanmeldelser gitt via Trustpilot. De komplette produktanmeldelsene kan leses i sin helhet på de respektive produktsidene.

1. Dewalt DCM565N

Med maksimal kjedehastighet på 7,68 meter i sekundet er Dewalt DCM565N en relativ svak motorsag, men hvis du skal bruke den til å felle mindre trær og enklere vedkapping trenger det ikke å være noe dårlig. Du vil sannsynligvis sette pris på at den er liten og smidig å arbeide med.

Fordeler:

+ Motorsag, batteri og lader til en veldig god pris  

+ Smidigere enn kraftigere motorsager

Dette mener kundene våre

Staypros kunder er generelt veldig fornøyde med motorsagen Dewalt DCM565N. Flere kunder påpeker at den er lett, smidig og stille, og at den møter deres forventninger. En kunde mener at det er en av de beste investeringene han eller hun har gjort i denne prisklassen, og fremhever at batteriet varer overraskende lenge for kvisting og mindre rydningsarbeider.

2. Milwaukee M18 FCHS-121B

Milwaukee M18 FCHS-121B byr på skikkelig med kraft. Med sverd på 40 centimeter kan du felle et tre med 30 cm stamme uten større problemer - kjedehastigheten er hele 12,4 meter i sekundet. Denne motorsagen leveres sammen med lader og et batteri på 12 Ah. For større jobber kan du dog trenge et batteri til, siden den trekker mye strøm når den jobber hardt.

Fordeler:

+ Lettere og enklere å håndtere enn en bensindrevet

+ Kjedehastighet på 12,4 m/s

+ Leveres med 12 Ah-batteri

Dette mener kundene våre

Milwaukee M18 FCHS-121B er helt klart et steg opp fra de enkleste batteridrevne motorsagene, noe som reflekteres av de vurderingene og kundeanmeldelsene som er gitt. En bruker skriver for eksempel: "Glad for at jeg ikke kastet bort tid og penger på en enkel batteridrevet motorsag. Denne med et 12Ah-batteri er minst like god som et par middels store bensindrevne jeg har prøvd!" En annen bruker skriver: "Denne sagen er akkurat hva jeg trengte. En lett, kraftig og luktfri sag å ha i ryggsekken når jeg skal gå flere kilometer og rydde vindfall som ligger over turstien." En tredje bruker skriver: "Fantastisk maskin, ikke mye dårligere enn en bensindrevet proffsag, men man slipper eksos og støy. Råsterk og solid."

3. AL-KO EKS 2400/40

Ytelsesmessig er AL-KO EKS 2400/40 virkelig bra med sin kjedehastighet på 13,5 meter i sekundet. Ulempen er selvfølgelig at du må koble den til et vegguttak.

Fordeler:

+ Mye motorsag for pengene

+ 40 centimeter sverd

+ Betydelig billigere enn en batteridrevet motorsag

Dette mener kundene våre

Vi har i skrivende stund ikke fått inn så mange anmeldelser fra kunder som har testet AL-KO EKS 2400/40, men de vi har er veldig positive. En kunde skriver "Fungerer veldig bra" og en annen skriver "Er fornøyd med denne sagen. Fungerer fint til denne prisen."