Nå har Bosch lansert en ny serie vinkelslipere, med det nye festet X-LOCK. Det har aldri vært enklere å bytte tilbehør til vinkelsliperen ”X-TRA REVOLUSJONERENDE”

X-LOCK er et nytt 2-delt skiftesystem som lar deg bytte tilbehør til vinkelsliperen med et klikk. Det X-formede grensesnittet på slipehodet og tilbehøret gjør monteringen enkel og praktisk. Bosch Professional er verdens første med dette festet!

Man kan jo stille seg spørsmålet om de nye X-LOCK-tilbehørene passer på det tradisjonelle M14-festet, som har vært standardfeste svært lenge, og svaret er enkelt! Nesten alle X-LOCK-tilbehørene passer på standard vinkelslipere.

Unntaket er tilbehør som har gjenget feste, slik som diamantborekroner og skålformede børster. Tilbehør med det tradisjonelle festet passer imidlertid ikke med 22,2 mm hull på vinkelslipere med X-LOCK-festet. Så hvis man har nye vinkelslipere med X-LOCK, må man bruke X-LOCK-tilbehør.

X-LOCK

Til å begynne med vil det finnes syv nettdrevne og fire batteridrevne modeller av GWX. Samt over 130 ulike tilbehør. X-LOCK-systemet omfatter et komplett systemprogram med diametere på 115 og 125 mm. I løpet av våren 2020 vil systemet bli utvidet til skivediameter på 150 mm.

Fordeler med det nye X-LOCK-festet:

  • Enkelt bytte av slipetilbehør uten ekstra monteringverktøy eller deler som kan gå tapt – opptil 5 ganger raskere enn med standardløsninger.
  • Bosch tilbyr et stort utvalg av slipemaskiner og tilbehør for alle mulige typer oppgaver.
  • Retningtilbehør som diamantkappeskiver kan ikke monteres feil, takket være det innovative X-LOCK-systemet.
  • Ingen forstyrrende mutter under arbeidet med vinkelsliper. Nå kan man flatslipe uten å ripe opp overflaten.

Sikkerheten?

Det kan være litt skremmende når tilbehøret ikke skrus fast – sitter det virkelig fast? Skiven sitter godt fast på alle nye vinkelslipere som er utstyrt med den unike X-LOCK-mekanismen – helt uten flens, mutter og nøkkel. Når skiven klikkes på plass, låses spennbakkene og systemet. Vinkelsliperne har også en patentert mekanisme som hindrer at tilbehøret løsner når verktøyet brukes.

Det hørbare klikket betyr at du alltid vet at tilbehøret sitter riktig på verktøyet, slik at du kan jobbe i ro. Det er ingen grunn til å bli usikker.

X-LOCK

Det hargjorts extrema tester där man konstaterat att damm och smuts inte påverkarX-LOCK mekanismen. Dock skadar det inte att hålla sitt fäste rent och snyggt! Anvisningarför rengöring finns i bruksanvisningen för varje maskin.

Nedenfor kan du se en video som viser hvordan X-LOCK fungerer.