Høsten er her og med den kommer jakt- og friluftslivsesongen. Om du ikke har sett over ditt jaktutstyr er det på høy tid å gjøre det nå. Det her er 9 ting du trenger å ha med deg i sekken på jakt. Du har vel ikke glemt noe?

Multiverktøy, varmekamera, halsvarmere! For den som skal gi seg ut og nyte naturen i høst finnes det mange måter å gjøre friluftslivet tryggere, mer behagelig og bekymringsfritt på. Her tipser vi om 9 produkter som burde være en selvklarhet blant ditt jaktutstyr.

Jaktradio

Glem mobiltelefonen. I villmarka trenger du en ordentlig jaktradio. Jaktradioen er ikke avhengig av dekning og lar deg kommunisere fritt med hele jaktlaget ditt. Det som kan skille ulike modeller fra hverandre er blant annet rekkevidden, hvor bra de klarer tøffe værforhold og hvilken frekvens de bruker. Kompletter gjerne med en skogsantenne for enda bedre rekkevidde.

Varmekamera

Med et varmekamera kan du se hva som ellers ville vært skjult i mørke eller tåke. I motsetning til kikkert med nattsyn, som forsterker den lille mengden tilgjengelig lys, viser varmekameraet objekter som gir fra seg varme på en digital skjerm. Tre egenskaper å ta i betraktning er termisk følsomhet (varmefølsomhet), oppløsning og måleområde.

Hørselvern

Det går inte att nog understryka hur viktigt det är med bra hörselskydd när du jagar. När du gör ditt val kan det vara värt att lägga några extra kronor för ett hörselskydd som är bekvämt att bära, som tål vatten och som har de funktioner du behöver. Många hörselskydd för jakt har inbyggd medhörningsfunktion och möjlighet att ansluta en extern mobil eller jaktradio.

Det er umulig å understreke nok hvor viktig det er å ha et bra hørselsvern når du jakter. Når du skal velge hørselvern kan det være verdt å bruke noen ekstra kroner på et hørselvern som er behagelig å ha på, som tåler vann og som har de funksjonene du trenger. Mange hørselsvern for jakt har innebygd lyttefunksjon, samt mulighet til å koble til en ekstern mobil eller jaktradio.

Førstehjelp-kit

Når ulykken inntreffer, er det viktig å være forberedt. Med et bra førstehjelpsutstyr i sekken har du rask tilgang til plaster, sårvask, blodpropper, redningstepper og andre nødvendigheter. er tilgjengelig i forskjellige størrelser, slik at du kan velge i henhold til jaktlagets størrelse og behov. Et must i jaktutstyret ditt!

førstehjelpsett

Termos

Ingenting kan måle seg med en kopp kaffe, te eller kakao ute i det fri. Med en bra termos kan du sette prikken over i'en på hvilestudene og fylle på med ny energi. Den idealistiske termosen for jakt, turer og eventyr er lett, robust og holder på varmen hele dagen. Det finnes også spesial-mattermoser med ekstra bred åpning, som gjør det enkelt å få ut den rykende varme maten.  

Lommelykt

Når mørket faller kommer du takke deg selv for at du investerte i en ordentlig bra lommelykt. Det er ikke bare lysstyrke og bra batteritid du skal tenke på når du velger lommelykt, det er også viktig at den har lang rekkevidde og at den tåler vær og vind.

Varme klær

Det finnes ikke dårlig jaktvær, bare dårlige jaktklær. Med en jaktsesong som strekker seg fra august til februar er det ikke akkurat t-skjorte og kortbukse som gjelder. Med ullundertøy, halsvarmere, varmevest, skalljakke og regnbukse i sekken holder du deg tørr og varm uansett vær. Og glem ikke lua!

Multiverktøy

Du vet aldri når du trenger en skrutrekker, tang eller saks. Med et multiverktøy i sekken får du med deg alle verktøyene du skulle behøve uten at utstyret tar for mye plass. Multiverktøy er tilgjengelig i alle prisklasser. Fra enkle modeller med noen få funksjoner, til maksimerte varianter som tilsvarer innholdet i en halv verktøykasse.

Kniv

Du kommer langt med multiverktøyet ditt, men når det gjelder kniven kan det lønne seg å investere i en modell med lengre knivblad, som har flere bruksområder. For eksempel en tollekniv eller en større foldekniv. Husk også en knivsliper, slik at bladet er skarpt når oppgaven krever det.