Hvilken gresstrimmer bør du velge? Med mange modeller å velge mellom og mange smarte funksjoner, kan det fort bli et vanskelig valg å ta. For å hjelpe deg på veien har vi samlet en liste med våre mest populære gresstrimmere. De har alle fått høy rating fra våre kundene, så hva kan gå galt?

Gresstrimmeren er en lett og fleksibel maskin som lar deg jobbe der gressklipperen ikke når til, for eksempel langs kantene på plenen, i skråninger eller nær blomsterbedet. Som navnet antyder, er gresstrimmeren laget for å trimme gress. Hvis du planlegger å rydde i kratt og tungt ugress, velger du heller en ryddesag. Ryddesagen har ofte bensinmotor, mens gresstrimmeren oftest er elektrisk drevet. De finnes med ledning (strøm) , men i dag er batteridrift helt klart vanligst.

Egenskaper og funksjoner som kreves

Når man ser på hvilke gresstrimmere våre kunder velger, er det tydelig at batteridrift er det som gjelder. I dette segmentet er 18-volts maskiner de mest populære, og tilbyr en god balanse mellom pris og ytelse. Maskinene selges både med og uten batterier, og det er de store, kjente produsentene som selger best. En fordel med å velge en kjent produsent er at du kan bruke de samme batteriene til flere forskjellige maskiner og dermed minsker dine kostnader.

Andre egenskaper som våre kunder setter pris på, er variabel hastighet, justerbart teleskopskaft og automatisk mating av trimmer. Når det gjelder våre bestselgende modeller, er modeller med trimmertråd mer populære enn gresstrimmere som bruker plastkniver til å klippe gresset.

Riktig ytelse for oppgaven

Selv om gresstrimmeren primært brukes til å trimme gress, er det viktig å velge riktig ytelse for oppgaven. Blant våre mest solgte gresstrimmere finnes enklere modeller, men også kraftigere gresstrimmere som tåler tøffere ugress. Klippebredden varierer på de også, fra gresstrimmere som klipper smalt med høy nøyaktighet til gresstrimmere med større fellingsareal.