Tett i vasken? Sannsynligvis er det bare vannlåsen som behøver å rengjøres. Her viser vi steg for steg hvordan du gjør rent din vannlås.

Over tid kommer hår, skitt og fett samle seg i sluken og føre til at vannet rinner dårlig eller at det blir helt tett. Som oftest er ikke dette noe problem. Å skru fra hverandre og rengjøre vannlåsen tar ikke mer enn noen minutter, og gjør du det regelmessig kan du unngå at det blir tett.

Les også: “Eksperten tipser: Så enkelt kan du piffe opp badet ditt”

Slik gjør du for å rengjøre vannlåsen, steg for steg

  • Sett en bøtte under vannlåsen. Når du skrur ut vannlåsen, må du være forberedt på at noe vann vil lekke ut. Velg en stor bøtte slik at du kan skylle mye vann uten å måtte tømme den.

tett i vasken

  • Ta bilde av vannlåsen. Å sette sammen vannlåsen igjen er ikke veldig vanskelig, men det er viktig at rett del havner på rett plass. Ta derfor et bilde, slik at du har en fasit å se på når du skal skru på plass alt igjen.
  • Skru løs nedre del av vannlåsen og tøm ut vannet i bøtta.

Skru løs nedre ned av vannlåsen

  • Løsne de to plastmutrene som er plassert over og bak vannlåsen, og fjern vannlåsen.

Løsne vannlåsen.

  • Rengjør de forskjellige delene av vasken (husk å ha bøtta under). Bruk vaskemiddel til å løse opp fettet og en tannbørste for å rengjøre der det er vanskelig å komme til.

Rengjør de ulike delene

  • For å rengjøre silen i vasken, kan du dytte ned noe langt og smalt mens du skyller med vann.

Bruk noe langt og smalt for å rengjøre silen.

  • Rørene under vasken kan du tørke av med litt papir.

Tørk av rørene med papir.

  • Når delene er rene, sett dem tilbake der de satt. Kontroller at pakningene og O-ringene er hele og at de sitter som de skal. Skyll litt vann for å være sikker på at det ikke lekker noe sted.

Sett sammen vannlåsen igjen.

  • Ferdig!

Hvis vasken fortsatt er tett eller rinner dårlig

Hvis det fremdeles er blokkert i vasken, kan problemet ligge lenger ned i avløpet. Da kan det være på tide å informere leietager om du leier, eller kontakte en rørlegger om du eier boligen din. Hvis du har mulighet til å rengjøre avløpet selv, kan en rensemaskiner være til stor hjelp.

Har du alt du trenger? På Staypro finner du et bredt utvalgt av vvs-produkter og det meste du kan behøve til ditt baderom.