Å bruke oppladbare batterier er både lønnsomt, miljøvennlig og praktisk. GP Batteries har flere alternativer, og du finner både batteriene og laderne som passer perfekt til ditt formål.

Batterier er ofte nødvendige både på arbeidsplassen og hjemme, og det føles unødvendig å måtte kaste engangsbatterier hele tiden, ikke sant? Oppladbare batterier er et godt alternativ som sparer både lommeboken og miljøet. Her avliver Daniel Isaksson fra GP Batteries mytene om oppladbare batterier.

Oppladbare batterier – et smart valg 

Oppladbare batterier er i dag et sikkert og smart valg for deg som trenger nye batterier. Men det har ikke alltid vært slik.

 - Mange tror at oppladbare batterier ikke fungerer til alt, men i dag gjør de faktisk det. De fungerer like godt som engangsbatterier, sier Daniel Isaksson.

Myten om at oppladbare batterier ikke er like funksjonelt dyktige som engangsbatterier kommer fra polspenningen. De alkaliske batteriene har ofte 1,5 volt, mens de oppladbare ligger på 1,2.

- Det er faktisk slik at et alkalisk batteri starter på høyere volt, men synker raskt ned til 1,2 volt og deretter ytterligere ned mot 0,9. Oppladbare batterier holder samme voltantall fram til de er utladet. Altså blir det ingen større forskjell i batteriets funksjon.

De riktige batteriene for deg

Hvor lenge et oppladbart batteri varer avhenger helt av hva de brukes til.

- I fjernkontrollen til TV-en varer de kanskje tre år, mens de i et hørselsvern som brukes daglig kan måtte lades hver dag, forklarer Isaksson.

GP Batteries har batterier med ulik kapasitet. Avhengig av hva du skal bruke batteriene til, har de produsert batterier som fungerer for alle anledninger. Skal du ha dem til daglig bruk hjemme er et alternativ ReCyko 2100, som kan lades om lag 500 ganger. For litt mer kraft passer ReCyko 2600 som kan lades rundt 300 ganger.

Hvis du trenger AAA-batterier, er ReCyko 950 et godt valg. For profesjonelt bruk hvor batteriene trenger å lades ofte, kan du velge ReCyko AA Pro 2100 som har en levetid på omtrent 1500 ladninger.

GP Batteries ladestasjon - for enkel og praktisk batterilading.

Batteriladere

I overgangen til oppladbare batterier trenger du selvfølgelig også å skaffe en lader. Det finnes ladere som lader alt fra ti minutter til flere timer. En ting å tenke på når du velger batterilader er hva som er best for batteriene.

- Hurtiglading er ikke bra på lang sikt, det sliter på batteriet. For batterienes helse er det bedre å la batteriene lade sakte og forsiktig, og den sikreste ladingen tar omtrent seks til åtte timer.

For at du skal kunne lade dine batterier på en måte som passer deg, har GP Batteries flere valgmuligheter. I ReCyko Speed med ladestasjon kan du lade fra ett til fire batterier samtidig, på omtrent to timer. Ladestasjonen gir også detaljinformasjon om batteriene, noe som forenkler ladingen ytterligere.

Et annet alternativ er for eksempel laderen ReCyko Standard som lader på tre til åtte timer avhengig av hva slags batteri det er.

Batteriladerne fungerer for både AA- og AAA-batterier.

Tips! Oppladbare batterier har ingen minneeffekt, noe som betyr at du kan lade batteriene akkurat når og hvordan du vil.

Tips! Batteriene er ladet ved kjøp, og selvutladingen er lav. Et ladet batteri kan etter et par år i en skuff fortsatt ha opptil 80 prosent igjen.

Tips! Oppladbare batterier tåler kulde bedre og kan brukes i temperaturer helt ned til -20°. Et alkalisk batteri mister kapasitet allerede ved null grader.Tips! Uppladdningsbara batterier har ingen minneseffekt vilket innebär att du kan ladda batterierna precis när och hur du vill.

Tips! Batterierna är laddade vid köp och självurladdningen är låg. Ett laddat batteri kan efter ett par år i en byrålåda fortfarande ha upp till 80 procent kvar.

Tips! Laddbara batterier tål kyla bättre och kan användas i temperaturer ner till -20°. Ett alkaliskt batteri tappar kapacitet redan vid nollgradigt.

Et smart og økonomisk valg

Oppladbare batterier sparer både planeten og lommeboken. Å kjøpe fire oppladbare batterier og bruke dem til de gir seg, sparer rundt 8000 engangsbatterier. Fra et miljøperspektiv er også selve batteriet bedre når det gjelder materiale. Et oppladbart batteri inneholder mer resirkulert materiale enn et alkalisk, og det er også mulig å resirkulere mer av det.

Oppladbare batterier er også en investering som lønner seg økonomisk allerede etter den fjerde ladingen. GP Batteries har gjort en beregning som viser at du ved å bruke oppladbare batterier kan spare tusenvis av kroner.

GP Batteries – et bærekraftig valg

- De oppladbare batteriene er laget av opptil 12 prosent resirkulert materiale. Når batteriene deretter har gjort sin nytte, resirkuleres opptil 94 prosent av materialet.

- Bruk opp batteriene du har hjemme før du kjøper nye. Sørg også for å ikke kaste de gamle i søppelbøtten; de skal resirkuleres!

- For at batteriene skal vare lenge, sørg for å oppbevare dem i romtemperatur, la dem altså ikke ligge i solen eller kjøleskapet.