Rent og godt vann er en selvfølge i de fleste svenske hjem, men smaken kan variere avhengig av hvor du bor. Med kjøkkenkranen Grohe Blue Home kan du forbedre drikkevannet ditt og alltid ha tilgang til kaldt og kullsyreholdig vann rett fra kranen.

Grohe Blue Home er mer enn bare en vanlig kran. Den har flere unike funksjoner som gjør den til en verdifull investering for hjemmet ditt samtidig som det er et mer miljøvennlig alternativ enn å kjøpe flaskevann.

Bærekraftig for miljøet

Ifølge Svenske Livsmedelsverket drikker svenskene omtrent 46 millioner liter emballert vann per år. Produksjonen av emballasje fører til en stor del klimagassutslipp, men ved å ha godt, kaldt og kullsyreholdig vann i kranen hjemme kan du redusere miljøpåvirkningen din.

Rent vann med riktig filter

Til kjøkkenkranen GROHE Blue Home følger det med et standardfilter som renser vannet. Hvis du vil forbedre vannet ditt ytterligere, eller hvis du bor på et sted der vannet ikke smaker så godt, finnes det to ekstra filtre du kan velge mellom.

Det ene er et aktivt kullfilter som primært fjerner dårlig smak og lukt fra vannet i kranen. Filteret fjerner stoffene som forårsaker den dårlige smaken og lukten. Det aktive kullfilteret har også en betydelig høyere kapasitet enn standardfilteret og kan filtrere rundt 3000 liter vann før det må byttes.

Det andre filteret du kan velge er UltraSafe-filteret. Det fjerner, som det aktive kullfilteret, dårlig smak og lukt. Det har også samme kapasitet. Forskjellen er at det også fjerner 99,99 % av alle bakterier og mikroplast i vannet. Det renser også vannet for bly, med opptil 99,5 %.

Med en kjøkkenkran fra GROHE Blue Home har du alltid tilgang til kaldt, godt og kullsyreholdig vann.

Kaldt og kullsyreholdig vann i kranen

I tillegg til å alltid ha rent og godt vann rett fra kranen, gir GROHE Blue Home deg også tilgang til kaldt og kullsyreholdig vann. Kjøleren, som plasseres under kjøkkenbenken, sørger for at vannet alltid er kaldt. Hvis kjøleren ikke får plass under kjøkkenbenken, finnes det forlengelseskabler som kan trekkes til et tilstøtende rom. Kjøleren har en kapasitet på tre liter i timen. 

- Jeg bor i hus og på sommeren kan det være veldig vanskelig å få virkelig kaldt vann fra springen. Med GROHE Blue Home slipper jeg lunkent vann, og kan drikke det kaldt og friskt, sier Marcus Nordgren fra GROHE.

Ved installasjon er det viktig at kjøleren står oppreist i minst 24 timer for at den skal fungere og for å unngå at problemer som olje og kjølemiddel skader kompressoren.

I tillegg til luksusen av alltid å ha kaldt vann tilgjengelig, kan du med denne kjøkkenkranen velge om vannet skal være stillestående eller kullsyreholdig. Du styrer modusen via en knapp på siden og kan velge om det skal være helt stillestående, litt boblende eller veldig boblende. GROHE Blue Home tilfører kullsyren på en måte som gjør boblene små og holder lenge.

- Å ha kullsyreholdig vann direkte fra kranen kan spare både tid og penger i det lange løp. Du slipper å drasse på masse flasker samtidig som det blir dyrt å kjøpe flaskevann hele tiden, sier Marcus Nordgren.