Kjenner du at gjerne skulle gjort noe nytt med badet ditt? Å bytte ut installasjoner er kanskje ikke noe man gjør ofte, men ved å fokusere på de rette tingene kan du med enkle midler piffe opp ditt bad og gi det en ansiktsløftning. I denne artikkelen gir Helen på Gustavsberg deg sine beste tips!

Levetiden på et bad beregnes ofte til 20-25 år. På den tiden rekker det skje mye. Ikke minst når det kommer til trender. Det er derfor ikke så overraskende at mange velger bort de mest ekstreme flisene og heller satser på nøytrale farger og former som funker bra over tid. Men å kjøre sikre kort trenger ikke å bety at det ikke finnes plass for kreativitet.

– Det er selvfølgelig også mange som er vågale, men generelt er vi alle ganske tradisjonelle med grått gulv og hvite vegger. Samtidig finnes det veldig mye du kan gjøre for å forandre opplevelsen av badet uten å gå helt bananas. Et bra råd til den som vil gi badet sitt en ansiktsløftning er å fokusere på de små detaljene, de du lett kan bytte ut, som for eksempel knapper på møbler, kroker samt håndklehengere og hånduker, sier Helen.

Gustasvsbergs badrumsserie Graphic.

Med varmere farger og toppaneler med innebygd belysning kan du få en mer personlig stuefølelse. Bildet viser Gustavsbergs møbelserie Graphic.

Hvor mye oppbevaring trenger du?

Å innrede et bad som funker over en lengre tidsperiode handler ikke bare om form og farger. Det handler også om å velge holdbare materialer som er tilpasset rom med mye fuktighet, samt å velge løsninger som dekker behovene som finnes.

– For å best mulig innrede et bad du vil trives i over tid må du tenke over ditt behov. Hvor mye oppbevaring trenger du? Skal det være åpne oppbevaringsløsninger slik at du kan ha saker stående framme, eller vil du helst gjemme håndduker og andre toalettsaker i skap med lukker? Er dere mange i familien trenger dere kanskje en dobbelvask med en stor kommode/skuff slik at dere kan være flere som pusser tenner og fikser dere samtidig.

Oppbevaringsbehovet er også avgjørende når du velger speil. Helen forteller at det akkurat nå er populært å sette opp store runde speil på veggen som skal gi følelsen av at rommet er større. Men da forsvinner også oppbevaringsmuligheten som du får med et skap med speil.

– Men igjen, du bør nesten alltid tenke på hva du har for behov og la behovet styre dine valg

Trender og belysning

Selv når det kommer til installasjoner som toalett og vask finnes det trender. En takdusj føles luksuriøst, samt en vask i et litt mere spenstig material slik som stål eller messing vil kunne skape en tøffere look.

Et aspekt som ofte blir glemt når man snakker om bad, er belysningen.

– Vi trenger ofte mer lys enn vi tror, ​​men stemningsbelysningen bør du heller ikke glemme. Med innebygd belysning kan du gi badet en finere og mer personlig stuefølelse, påpeker Helen.

baderomstrender

5 tips for å friske opp badet ditt

  1. Tenk nøye igjennom ditt oppbevaringsbehov
  2. Velg møbler som er tilpasset for bad
  3. Fokuser på detaljene. Du kan gjøre stor forandringer bare ved å bytte ut kranen, knapper og håndduker
  4. Sats på sikre kort når det kommer til fliser og installasjoner
  5. Ikke glem belysningen. Et bra bad skal ha både sterkt lys, men også lys som gir en god stemning.

Hos Staypro finner du et utvalg av produkter for badet ditt.