Trodde du at drillen din bare kunne brukes til å skru inn skruer og bore hull? I så fall har du mye å lære! Drillen din er et allsidig og kraftig verktøy som, utstyrt med riktig tilbehør, kan brukes til alt fra å fjerne gress mellom heller til å preparere ski.

Drillen er et allsidig verktøy som lar deg bore og skru med samme maskin. Det du kanskje ikke vet er at verktøyet kan brukes til mye mer enn det. Fordi drillen har en justerbar chuck, kan du koble til mye roterende tilbehør. Så lenge tilbehøret passer, er det bare fantasien din (og maskinens rotasjonshastighet) som setter grensen for hva du kan gjøre.

Slipe

Sett på en støtteskive med borrelås, og vipps, så har du forvandlet drillen til en slipemaskin. Deretter er det bare å legge på et 125 millimeter sandpapir uten hull, med ønsket grovhet og begynne å jobbe. For finsliping, velg en 80 millimeters plate, og når du vil slipe et hull pent, sett på en slipevals med en sandpapirhylse. Sliping krever generelt ikke mye av maskinen din når det gjelder motoreffekt, men hvis du skal slipe med grovt papir, bør du ha opptil minst 1300 dreininger per minutt. Drillen er ikke førstevalget når du skal slipe et helt gulv, men for mindre jobber fungerer det helt utmerket!

File

Trenger du å lage en grop i en treplate eller file ned en skarp metallkant? I så fall er det en mengde roterende filer, rasper og slipestifter å velge mellom. Slipestifter med runde aksler er tilgjengelig for både metall- og tresliping. For detaljarbeid, skjæring, gravering, utskjæring og polering kan du bruke en diamantslipestift som er dekket med diamantpartikler.

Pusse

Vurderer du å kjøpe en kostbar maskin for å polere motorsykkelen, oppvaskbenken eller bilfelgene? I stedet for å kjøpe et nytt verktøy kan du utstyre drillen med en poleringsskive eller poleringsrull. Fordi driller ofte har justerbare hastigheter, kan du redusere hastigheten slik at du ikke skader overflaten.

Utstyrt med en roterende stålbørste, får din skrutrekker et helt nytt bruksområde.

Lag hull

Trenger du å sage et hull for å trekke kabler eller rør? Hullsager er laget for bruk med drill og skrutrekkere, og så lenge hullsagen passer i chucken, er det vanligvis problemfritt. Hvis du skal kjøre store hullsager, fra 70 mm og oppover, trenger du et høyere dreiemoment. Du kan få hullsager til tre, men også til vegg- og gulvflis, plast og metall.

Børste

Utstyrt med forskjellige typer børster, kan driller eller bor utføre mange forskjellige jobber i huset. Roterende stålbørster kommer i alle tenkelige former og hardheter og er ideelle for å fjerne rust eller strukturere tre. På samme måte kan du bruke en nylonbørste for å fjerne maling fra metall. Trenger du å rengjøre mellom hellene på plattingen i hagen? La en lengre nylonbørste gjøre jobben!

Hullsagen er tilgjengelige for tre, men også for fliser, klinker, plast og metall.

Preppe ski

Å preppe ski kan være en tidkrevende oppgave, men du kan faktisk øke hastigheten på arbeidet ved hjelp av en drill. I dag er det flere merker som produserer forskjellige håndtak og roterende børster som gjør drillen din til en effektiv preppemaskin. Med den ene hånden holder du maskinen og med den andre hånden holder du håndtaket. Forskjellige prepareringer krever forskjellige børster, for eksempel nylon, hestehår eller stål.

Spille gitar som Paul Gilbert

Rockebandet Mr. Big er kjent for to ting: den akustiske balladen "To be with you" og gitaristen Paul Gilberts vanvittig raske gitarsolo. Da det ikke holdt å bruke plekteret med hånden, hadde han for vane å dra fram drillen sin med plekter og spille enda raskere. Hvis du vil prøve, må du bare huske å feste plektrene ordentlig (det er gode guider på nettet) og å holde maskinen borte fra håret (Paul Gilbert selv klarte å floke seg inn midt i en konsert, foran 10 000 tilskuere).