Det å kunne styre belysningen innendørs med telefonen eller stemmen, har blitt en selvfølge for mange. Det neste i køen for dette skiftet er hagen, balkongen og uteplassen. I denne artikkelen lister vi opp fem grunner til å investere i smart utendørsbelysning.

Smart utebelysning er noe som blir mer og mer vanlig. Mye takket være Philips, som nylig har utvidet sitt Philips Hue-system og lansert massevis av produkter til hagen. Lurer du fortsatt på hvorfor man skal ha lyst til å styre pullerter, lysslynger og spotlights med mobilen? Her er seks grunner til at smart utendørsbelysning er kommet for å bli.

Automatisering

Å stille inn en timer eller installere en skumringssensor som slår på utebelysningen når det blir mørkt, er et klassisk triks for å holde strømregningen nede og innbruddstyvene unna. Men hvorfor nøye seg med det? Med et smart system kan du gruppere lysene dine og lage forhåndsinnstilte scener som er skreddersydde for ulike hendelser, ukedager og tider på døgnet. Ved hjelp av trådløse bevegelsessensorer som kommuniserer over det trådløse nettverket, kan du kaste det rette lyset på rett sted til rett tid.

Ved hjelp av trådløse bevegelsessensorer som kommuniserer over det trådløse nettverket kan du kaste rett lys på rett sted til rett tid.

La systemet oppdage når noen er hjemme

Vil du at lyset skal se ut og oppføre seg på en bestemt måte når du eller noen andre i familien er hjemme, og på en annen måte når dere er borte? Ved hjelp av geofencing-teknologi kan systemet reagere når tilkoblede mobiltelefoner beveger seg inn og ut av hjemmet, og justere lyset deretter. Du kan med andre ord få terrasselyset til å slukkes når du går hjemmefra, men også aktivere et program som slår seg av og på i stua med jevne mellomrom for å skape en illusjon av at noen er hjemme.

Fjernstyr belysningen

Har du noen gang ligget i sengen og lurt på om du faktisk slo av utebelysningen før du la deg? Med et tilkoblet system kan du enkelt ta opp telefonen og sjekke statusen på de ulike lysene, endre på innstillinger eller lage nye programmer. Det beste er at du ikke engang trenger å være hjemme. Mange systemer lar deg styre belysningen uansett hvor du er i verden, forutsatt at du har tilgang til internett.

Skap din drømmehage

Med god belysning i hagen kan du forlenge kveldene og skape trygghet. Men det er også et estetisk aspekt ved det. Når det gjelder det visuelle, har smart belysning en stor fordel. Uansett hvilket system du velger til din smarte belysning, finnes det nok av lamper og tilbehør å velge mellom for deg som ønsker å slippe løs kreativiteten og skape drømmehagen. Pullerter, lyskastere, spotlights, lyslykter og lysslynger gir alle ulike lys. Det at du så kan justere farge og lysstyrke i uendelige kombinasjoner, gir deg full frihet.

Lys til fester og feiringer

Hvorfor sette opp separat julebelysning når du med noen enkle grep kan bruke det eksisterende lysanlegget til å spre en varm og god julestemning? En av fordelene med smart belysning er at den kan endre utseende, skifte farge og skreddersys for anledningen. Lys opp oppkjørselen når gjestene kommer, lys opp fasaden i favorittlagets farger til fotballkampen eller feir halloween med en nifs glød! Det er som sagt kun fantasien som setter grenser.

En av fordelene med smart belysning er at den kan endre form, farge og skreddersys for anledningen.

La det som er utendørs samhandle med det som er innendørs

En annen fordel med smart utendørsbelysning er at du kan styre all belysning fra én og samme enhet, og la de forskjellige komponentene samhandle med hverandre. Hvis du har en bevegelsessensor som slår på en lyskaster når en besøkende nærmer seg inngangsdøren, kan du bruke den samme sensoren til å lyse opp i gangen (eller i stua, for å avskrekke innbruddstyver). Når du inviterer til fest, kan du bruke lyset til å skape en sammenhengende enhet som visker ut grensene mellom "ute" og "inne".