Den amerikanske verktøyprodusenten Kreg har gjort seg kjent gjennom innovative verktøy og tilbehør til finsnekring. Her er fem produktnyheter som gjør det enklere å jobbe med tre!

Da amerikaneren Craig Sommerfeld skulle bygge huset sitt, måtte han finne en måte å feste trerammer til kjøkkenskapene sine på. Løsningen ble en boremal laget av stål og aluminium for presis, gjentatt boring – Craigs Jig.

32 år senere er Kreg verdensledende innen den såkalte pocket-hole-teknikken, med et bredt utvalg av borejigger og boremaler til ulike bruksområder. Samtidig har de fortsatt å lansere nye innovative produkter som forenkler arbeidet i verkstedet på ulike måter. Dette inkluderer klemmer, bukker og anslag, styreskinner og arbeidsbenker.

Pocket-hole-teknikken er ikke ny, og har blitt brukt av møbelsnekkere og skapprodusenter i flere tiår. Men med Kregs produkter kan arbeidet utføres av hvem som helst, uten at man må investere i dyre maskiner. Gode eksempler på bestselgere som gjør vanskelige jobber enkle, er boremalen Kreg KHI-HINGE-INT for montering av skapdører og borejiggen Kreg R3-INT for allsidig trebearbeiding i hjemmet.

Styrk hjørnefestene med pocket-hole-teknikken

Et lommehull, eller et pocket-hole, er et spesielt hull som er boret for å romme en skrue som på sin side forbinder to trestykker. Teknikken kan brukes i stedet for liming, eller som ekstra forsterkning av en limt sammenskjøting. En annen fordel med å bruke "lommehull", er at skruen klemmer sammen materialene etter at du har limt, slik at du raskt kan jobbe videre

mens limet tørker.

Slik skjøter du materialer med pocket-hole-teknikken!

1.     Bruk jiggen til å bore et hull med riktig vinkel (vanligvis 15 grader)

2.     Skru inn skruen

3.     Ferdig! På bare noen få minutter har du laget en sterkt sammenskjøting!

Pocket hole-tekniken gir sterke, skjulte tilkoblinger

5 innovative nyheter fra Kreg

Kreg Pocket-Hole Jig 720PRO – Borejigg for profesjonelle brukere

Kreg Pocket-Hole Jig 720PRO er Kregs siste innovasjon innen pocket-hole-teknikken. Den hjelper deg med å koble sammen materialer raskt og effektivt. Automaxx-funksjonen klemmer sammen materialet og tilpasser seg automatisk etter tykkelsen (13–38 mm), mens GripMaxx-teknologien sørger for at materialet holdes på plass uten å skli. De inkluderte materialstøtteklemmene gjør at du kan jobbe med lengre materialstykker.

Kreg Pocket-Hole Jig 520PRO – Arbeid hvor som helst, når som helst

Kreg Pocket-Hole Jig 520PRO lar deg lage raske treforbindelser hvor som helst, når som helst. Dette er takket være det intuitive VersaGrip-håndtaket, som lar deg klemme fast materialet med ett knappetrykk. Det faktum at håndtaket kan dreies i 360 grader, gjør jiggen praktisk å bruke i flere retninger, mens forhåndsinnstilte materialtykkelsesinnstillinger gjør installasjonen rask og effektiv.

Crosscut Station – Kappeanslag som gjør sirkelsagen om til en gjærsag

Crosscut Station gir deg kapasiteten til en gjærsag selv om du bare har én sirkelsag. Kapp opptil 300 mm brede planker i 90 grader, eller bruk det justerbare anslaget for å kappe i vinkler fra 0 grader til 45 grader. Skal du kutte lengre planker? Da kan du enkelt brette ut materialstøttevingene!

Kreg KMA4000-INT – Vinkelmåler for rask kapping

Hvis du synes at Kreg Crosscut Station er liten og praktisk, er det ingenting sammenlignet med vinkelmåleren Kreg KMA4000-INT. Med denne kan du kutte planker opptil 203 mm brede i nøyaktige 45-graders vinkler – alt du trenger er en sirkelsag. Sagstøttekanten gir stabilitet og presisjon, mens GripMaxx-materialet holder styringen stabil.

Kreg KMA4500 Straight Edge Guide – Parallellanslag for presis skjæring på farten

Parallellanslaget Kreg KMA 4500 Straight Edge Guide hjelper deg med å kutte materialer opptil 122 millimeter ved hjelp av en sirkelsag, stikksag eller freser.