Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Hekksakser & grensag

Hekksakser og stikksager hjelper til med å trimme trær og busker. De er utmerket når du skal klippe noen grener eller trimme dem til prydbusker. Nedenfor finner du et utvalg av hekksakser og stikksager fra merker som Fiskars, Gardena med flere.
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
70 produkter
Pent kuttede busker og trær gir et ryddig inntrykk for hele hagen. Med en hekksaks eller stikksag kan du enkelt trimme til prydtrær og vegetasjon. En manuell modell er også skånsom mot greinene og er derfor vanligvis den anbefalte varianten å bruke for ekstra sensitive busker. Den lette vekten gjør hekksaksen enkel å bruke, oppbevare og bære rundt på hele tomten. Hos Staypro finner du et sortiment av hekksakser og stikksager fra merker som Fiskars, Gardena, Bacho med flere.

Perfekt for lettere trimming
I motsetning til motordrevne variantene er manuelle hekksakser og stikksager mye mer stillegående, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å forstyrre naboene når du jobber i hagen. De er også lettere i vekt og dermed lettere å håndtere og transportere. Skal du ta på deg tøffere arbeid eller klippe et større område, anbefales en motordrevet modell, da de manuelle verktøyene kan ha problemer med å klippe tykkere greiner og større hekker. En vanlig grensaks er imidlertid et utmerket verktøy å bruke når du skal klippe pyntetrær, frukttrær eller annen vegetasjon der det kun skal fjernes noen få kvister av gangen. Velger du en hekksaks eller en stikksag med langt skaft, kan du også klippe høyere busker og trær.

Beskjær frukttrærne dine
Dyrker du søte plommer eller grønne herlige epler i hagen? For at frukttreet ditt skal holde seg sunt og gi en god avling, er det viktig at du beskjærer det riktig. En god beskjæring gir treet gode forutsetninger for å komme seg og skaper sterkere og mer holdbare greiner på sikt. I guiden «Beskjære epletrær – slik gjør du det» kan du lese mer om hvordan du får et sunt og vakkert tre med mye frukt.

Når du beskjærer trærne dine, er det også viktig at du bruker riktig verktøy. Hekksakser og stikksager er optimale verktøy for jobben – men bare hvis de er virkelig skarpe. Sløve verktøy kan knuse barken rundt snittflaten på greinene slik at treet får vanskeligere for å gro. Slip verktøyene med jevne mellomrom for å gjøre jobben enklere og for å sikre at du får et godt resultat år etter år.