Kontakt ossChatVanlige spørsmålFri frakt over kr 999*

Solcellebelysning

Å bruke solcellebelysninger er både miljøvennlig, smidig og kostnadseffektivt. Med bruk av solcellebelysninger trenger du ikke å tenke på uttak, snuble i lange kabler eller bekymre deg for dyre strømkostnader.
  • Sortere etter
  • Varemerker
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
12 produkter
  • 1
Å bruke solcellebelysninger er både miljøvennlig, smidig og kostnadseffektivt. Med bruk av solcellebelysninger trenger du ikke å tenke på uttak, snuble i lange kabler eller bekymre deg for dyre strømkostnader.

En fordel med solcellebelysninger er at armaturene kan plasseres på et hvilket som helst solrikt sted i hagen din der det ikke er strømforsyning eller andre steder du ønsker kabelfri belysning. Noen solcellearmaturer har innebygget skumringsrelé, som gjør at de ikke lyser på dagtid og aktiveres ved bevegelse, mens andre kan gi fra seg grunnlys selv når bevegelse ikke er registrert. Hos oss i Staypro finner du et utvalg solcellelamper og LED-lykter fra merker som Konstsmide, Steinel og Sunwind.

Hvordan fungerer solcellebelysninger?
Solcellebelysninger og solcellelamper som LED-lyskastere, bordlamper og husnummerarmaturer bruker solens energi til å drives og er ofte selvforsynte enheter. I løpet av dagen omdanner solcellepanelet solens energi til elektrisitet, som deretter lagres i et oppladbart batteri. Når det blir mørkt, tennes belysningen ved hjelp av den lagrede energien, og når det blir lyst slukkes den igjen.

Solcellelamper og andre solcellebelysninger
Solcellelamper finnes i mange forskjellige typer, farger og design. Solcellelykter, dekarasjonsbelysninger, lysslynger og lyskastere er noen få av dem. Det finnes solcellelamper du kan ha inne, ute, henge på veggen eller stikke ned i jorden. Solcellelamper blir vanligvis brukt til å lyse opp hagen, innkjørselen og balkongen. Det kan også bli brukt innendørs som for eksempel i campingen, som bordlampe eller bare som litt pynt i vinduet. Vil du øke sikkerheten på uteplassen din, kan du også bruke solcellelamper med bevegelsessensor som lyser opp dersom den merker bevegelse.

Solcellelykter
Skal du pynte et bord med små, diskre lys til en fest, vil solcellelykter passe godt. Solcellelykter er solcellebelysninger i mindre format som skaper en fin stemning uten å ta for mye plass. Passer godt på bord, i vinduskarmen, ved blomstene eller i et glass. Solcellelykter kan stå i grupper eller alene og finnes i mange forskjellige materialer.

Lysslynger med solceller
Lysslynger med solceller passer godt dersom du vil skape en varm, koselig stemning på terrassen din, lyse opp trær som står i hagen eller bare pynte bryggen litt. Med lysslynger kan du enkelt dekorere på en miljøvennlig måte. Det finnes tradisjonelle lysslynger i form av lyspærer, men du kan også bruke lysslynger i ulike farger eller former.

Plassering av solcellebelysningen
Plasser din solcellebelysning et sted der solen kommer til minst 6 timer om dagen, det er da den blir best ladet. Det er viktig å unngå at den står nærme andre lyskilder som gatebelysninger eller hagelamper da dette kan forstyrre solcellebelysningen. Plasserer du den under trær, i skyggen eller steder solen ikke kommer til vil den lades opp like effektivt. Ikke plasser solcellebelysningen der det finnes gjødsel eller etsende stoffer.

Unngå smuss og støv på solcellebelysningen
Unngå å få støv, smuss eller liknende på solcellebelysningen, da det kan redusere både effektiviteten og oppladningen. Du kan enkelt ta bort smuss og støv fra solcellebelysningen med en fuktig klut.

Hvor lenge lyser en solcellelampe?
En solcellelampe lyser vanligvis 6 timer, men dette kan variere avhengig av værforhold, sesong og ikke minst hvor lampen er plassert.

Batterier i solcellebelysning
Batteriene i en solcellelampe er utskiftbare og behøver byttes ut en gang om året. Husk å bruke batteri med samme V/mAh. OBS! Batteriene må ikke utsettes for ild eller alt for høye temperaturer.

Solcellebelysning hos Staypro
På Staypro tilbyr vi blant annet solcellelamper, bordlamper, husnummerarmaturer og utelamper. Dersom du ser etter tilbehør til din solcellebelysning har vi også kontakter, overspenningsvern, solpanel og mer. Finn det som passer deg best.