Ønsker du å alltid komme hjem til et opplyst hjem? Vil du kunne simulere forfriskende dagslys på hjemmekontoret eller starte et fargerikt diskotek på fredagskvelden? Siden lanseringen i 2012 har Philips Hue gått fra å være en ny og spennende teknologi til et raffinert system med et snev av uendelige muligheter. Her er 7 smarte ting du kan gjøre med Philips Hue!

Da Philips Hue ble lansert i 2012, var det få som visste hva en smartlampe var – og enda færre visste hva den var ment for. Mye har skjedd siden den gang – ikke bare med Philips lampeserie, men også med vårt forhold til det smarte hjemmet. I dag er det ikke lenger rart å låse opp inngangsdøren med mobiltelefonen eller å sette i gang robotstøvsugeren på telefonen. Det å kunne finjustere belysningen uten å gå ut av sofaen er også en luksus som mange har blitt vant til.

Les også: “Hvordan lykkes med julebelysningen – tips og inspirasjon”

Hva er Philips Hue?

Philips Hue er ganske enkelt et system som lar deg styre forskjellige typer lys ved hjelp av mobiltelefonen. Lysene er trådløst koblet til Hue Bridge (noen lys støtter også Bluetooth) og alt styres i Philips Hue-appen. I appen kan du lage forhåndsinnstilte fargevalg og justere de forskjellige lysene i detalj. Noen lamper lar deg velge mellom 16 millioner farger, mens enklere modeller bare kan skinne med forskjellige fargetemperaturer. Om internettforbindelsen brytes, fungerer de akkurat som vanlige lys og kan slås på og av med lysbryteren på veggen.

Beskrivelsen ovenfor er veldig forenklet. I dag dekker systemet alt fra stilige lyspærer i retrostil til futuristiske lysrør, spotlights og til og med utendørsbelysning. Så har du alt tilbehør: bevegelsessensorer, fysiske strømbrytere og adaptere legger opp til kreativitet. Om du bruker systemet sammen med Google Home eller Apple HomeKit åpnes dører til talestyring og nye integrasjonsalternativer. I tillegg til dette har vi tredjepartsutviklede apper med tilleggsprogram, som er en gullgruve for de som liker å eksperimentere.

Den retroinspirerte Philips Hue White.

7 bra ting du kan gjøre med Philips Hue 

Med tredjepartsapper og tilleggsprogram kan du tilpasse din Hue-opplevelse og finne nye kreative arbeidsområder, men du trenger absolutt ikke å være teknisk anlagt for å komme i gang og bruke systemet. Her er fem smarte ting du kan gjøre med en gang!

Tend lampa når du kommer hjem – slå av når du går 

Glemmer du å slå av lyset når du går hjemmefra? Føles det trist å komme hjem til et mørkt hjem? Hue løser dette for deg. Teknologien kalles geofencing og er basert på at appen registrerer når telefonen beveger seg inn og ut av en digital geografisk sone – i dette tilfellet ditt hjem. Men hvis du er to eller flere i familien, kan det være nødvendig med litt forarbeid for å få det til å fungere skikkelig.

Lag forhåndsinstillinger for ulike anledninger

Det er morsomt å endre fargen på lysene, men Philips Hue kommer til sin rett når du har laget et par forhåndsinnstilte scener som du kan velge mellom. Et kaldere lys kan gi deg energi når du jobber, et varmt og svakt lys forbereder deg til sengetid. Bytt mellom de forskjellige scenene i appen, med stemmen din eller med Philips trådløse brytere.

Bruk Philips Hue utendørs

Hvorfor begrense det smarte hjemmet til innemiljøet? Philips Hue kan du også bruke til å lyse opp hagen din, terrassen eller vinterhagen. Forleng kveldene med lyskasteren Philips Hue Discover eller lys opp inngangspartiet med Calla Large pullert.

Lys opp i hagen med Philips Hue Calla - 16 millioner farger.

Oppgrader dine gamle lamper med Philips Hue Smart Plug

Ok, du har kommet i gang med Philips Hue og fått smaken for å kontrollere smarthuset ditt med mobiltelefonen eller stemmen din. Betyr dette at det gamle bordet og leselampene dine nå er overflødige? Nei, ikke i det hele tatt. Med det kule tilbehøret Philips Hue Smart Plug kan du gjøre hvilken som helst lampe til en smart lampe. Eller hvorfor ikke koble den til kaffetrakteren, slik at du alltid kan våkne til lukten av nybrygget kaffe på morgenen?

Bruk bevegelsessensorer i hemmet 

Å slå av og på lyset med hjelp av bevegelsessensorer kan virke som latskap, men det er mange ganger det kan gjøre livet lettere. Ved å plassere en bevegelsessensor i et rom du bare er inne i et kort øyeblikk, trenger du ikke tenke på å slå av lyset etter deg. Bruker du å være oppe og vandre om natten? Med en sensor i fothøyde trenger du ikke lenger å famle i mørket under nattevandringene til kjøkkenet eller badet.

Bruk lyset som vekkeklokke 

Finnes det noe bedre enn å våkne opp til sollyset som titter inn gjennom soveromsvinduet en sen helgmorgen? Med Philips Hue kan du gjenskape akkurat den følelsen selv om du må stå opp klokka 06:00 midt på vinteren. Alt du trenger å gjøre er å stille inn en alarm i appen og velge hvor langsomt lyset skal lyse. På samme måte kan du bruke Hue som en tidtaker, noe som kan være nyttig hvis du har et barn som sover i rommet ved siden av.

Synke Philips Hue med film, spill og musikk

Ved å synkronisere lampenes lys med musikk, film eller spill, kan du skape en mer innlevende opplevelse. Hue Sync programmet løser det på PC og Mac, mens en ekstern Hue Sync Box hjelper deg med å synkronisere lyset fra din TV. Det finnes også tredjeparts-apper som bruker telefonens mikrofon til å få lyset til å blinke i takt med musikken – perfekt til den spontane diskotek festen!

Staypro finner du et stort utvalg av lamper til Philips Hue. Hvis du har spørsmål eller ønsker veiledning, er du velkommen til å kontakte vår dyktige Kundeservice.